Search for content, post, videos

Žana Poliakov – Sve je moguće

sve

Da li je sve moguće?

sve

sve je moguce

Bez obzira na to koliko bili obrazovani, koliko godina imali, koliko životnog iskustva, diploma, novca, moći, čega god, kad nam se ljubav desi, sve nas pogađa na sličan način. Znamo koliko je euforična i nestalna, a tek koliko ume da boli, no spremni smo opet da svesno upadnemo u taj zanosni vrtlog. Da budemo ludi i zaljubljeni.

Kao da je neka sila jača od nas samih. Nekada sam istraživala kako to izgleda živeti samostalno, danas i ovde, možda ste čitali neke moje tekstove online, posle sam bila single and fabulous kolumnistica za Elle magazin, pa urednica magazina za srećniji život Sensa, trenutno me ima u Lepoti i zdravlju, ja sam ta što se stalno sprda sama sa sobom ali je neverovatno optimistična. Dok sam se okrenula napisah i nekoliko knjiga, počelo je sa Lovemarks ili još jedna knjiga o zbunjenosti, pa nastavak I AM LOVE ili još jedna knjiga o zbunjenosti i sada imam novi bestseler ONA zna knjiga o zbunjenosti koja to više nije. Da završimo konačno tu sagu o zbunjenosti. Radnja je jednostavna – nepopravljiva romantičarka otkriva “realni svet“ i šta je to realno. Kako to izgleda kad počinjemo ponovo. Živeti sama. Vratiti veru u ljubav.

Povratiti veru u sebe. I ja sam, kao i mnogi od vas, volela i izgubila. Jesam li stala tu? Nisam. Mislila sam da je u redu probati još jednom, kao nešto sam shvatila. Odrasla, razumela, povezala. I tresnula sa visine samo tako. Opet. I opet sam mislila da je u redu dati šansu ljubavi. Još jednom. I još jednom…

Čitajući moje tadašnje tekstove, jedan divni poetični gospodin smislio je i naziv za knjigu: Još jedna knjiga o zbunjenosti. Vi ste uvek u nekoj dilemi, rekao mi je. Stariji gospodin, ne vidi dobro ali zato odlično zapaža. Zar to nije savršen opis svakog savremenog bića? Konstantno smo u dilemi, zbunjeni, tražimo odgovore oko nas. Da li je to u redu? Da li postupam ispravno? Duhovno ili materijalno bogatstvo? Uništava li brak ljubav? Ili to ipak rade ljudi? Da li je ovo onaj pravi i da li tako nešto uopšte postoji? Da li je ovo sve što dobijam? Koliko će trajati?

Da budem iskrena, nemam pojma. The more I know, the less I understand. Što više znam, sve manje razumem. Onda mi je sinulo da nije stvar u razumevanju. Ne moram da razumem, mogu samo da volim. Uopšte i ne treba da tražim da me neko razume, niti da pokušavam da razumem. Sve oko nas je misterija i čudo, život je veći od svih nas, prirodni zakoni su iznad ljudskih zakona, zato je bolje uživati život nego živeti u pokušaju da ga razumemo. Najveće je razumevanje kad znate da ništa ne možete da razumete, da je sve misterija i čudo. Tu negde počinje i spiritualnost u našem životu. Možda ništa nije realno ali je sve moguće.

Da li je moguće preživeti sedam dana bez mobilnog telefona

Dobijamo onoliko koliko dajemo. Otvorite srce, možda vam se svidi šta je unutra. Ili što bi rekli čuveni Bitlsi and in the end the love you take equals to the love you make. Ako je tražite, primetiće da je ljubav, zapravo, svugde oko nas.

Možda ništa nije realno ali je sve moguće!

Izvor:AllMe