Search for content, post, videos

Volela bih da mi budeš… još ponešto osim…

volela bih
volela bih

volela bih da si supermen

Volela bih. Nakon sto pedeset godina provedenih zajedno, nekad pomislim da li bih bilo šta još od tebe poželela. Zar nismo jedno drugom prikazali sve svoje uloge od prosjaka do dželata, od nemila do nedraga. Šta još postoji? Da li ima nekih iznenađenja? Život je prelepo igralište, a neizvesnost upotpunjenje smisla. Sve je predivno, osim kada nije. Ponekad nije. Ma često nije. Danima ne bude… pa bude.

Ipak, nekad se probudim sa idejom i željom… da mi budeš..

Stranac u noći

To poželim na sredini svakog ciklusa. Da te ne prepoznam. Da me ne prepoznaš. Dalje valjda znaš. Možda i ne. Ne bih baš da objašnjavam. Neizvesnost ipak oslobađa najviše strasti. Da li može nešto tako da se odigra?

Supermen

Kad se smorim od svakodnevnih briga i problema, trebaš mi baš takav. Da me sprovedeš po nebeskom svodu, motorom na sopstveni pogon, bez carina, pasoša i ostalih nebuloza. Hoću da preletim par stotina nivoa različitih životnih pritisaka i samo uživam u letu. Da upadnem u prvo lice jednine ponovo, ma samo na deset minuta. Znam da će mi momentalno nedostajati, ona mala nasmejana lica koja mi se obraćaju najlepšim imenom na svetu.

Tata

Da, i meni je to neophodno. Nisi ti jedini kojem ponekad treba roditelj. Ma samo na koji sat. Da me maziš dok ti sedim u krilu i ne očekuješ ništa od mene. Da me voliš kao malu devojčicu koja nema pojma o životu. Desi se često da stvarno i nemam, ali se pravim da sam velika.

Nevidljiv

Poželim tako onaj plašt iz filma o Hari Poteru. Da ga prebacim preko tebe ili sebe, svejedno. Ima dana kada bih te najradije samo zalivala nepomičnog i uramljenog kao slika na zidu. Da ne progovaraš i da si nasmejan. Da, ili kao što rekoh, da te uopšte ne vidim. Ali to je samo ponekad. Uglavnom je lepo kad si tu.

Nepredvidljiv

Ovo želim, baš jako. Nemoj mi slati iste poruke. Ne pričaj mi o istim stvarima. Ne dozvoli da znam unapred šta će se dešavati samo na osnovu načina na koji si ušetao u kuću. Promeni izraz na licu ponedeljkom. I utorkom. Pusti tu video igricu vikendom.

Želim da te se uželim, volim kada mi nedostaješ.