Search for content, post, videos

Uspešan život i jutarnji rituali da bi bio uspešan

jutarnji rituali
jutarnji rituali

jutarnji rituali

Uspešan život i jutarnji rituali su nešto što svi dovodimo u vezu, s’ tim da uspešan život priželjkujemo. Kako se po jutru dan poznaje, tako bi trebalo i da učinite da svaki vaš početak dana počne korakom bliže ka ostvarenju vaših snova.

1.Vežbajte

Jutarnje vežbanje podrazumeva da ste ustali bar sat vremena pre nego što počnete da se spremate za posao. Odaberite vežbu koja vama najviše prija, idealno je na primer odvozati nekoliko kilometara biciklom, jer će vam telo ispuniti kiseonik. Ukoliko nemate uslova za to, istežite se u stanu kraj otvorenog prozora ili na balkonu.Posvetite fizičkoj aktivnosti izmedju 20 i 40 minuta.

2.Napravite plan i strategiju za dan

Odvojite svako jutro 15 minuta da se posvetite pravljenju plana za nadolazeći poslovni dan, nemojte sebe da pretovarite obavezama, ali pokušajte da imate bar tri zadatka koja biste trebali da ostvarite u toku radnog vremena.

3.Prvo odradite tj. završite najkomplikovaniji zadatak

Ono što vam oduzima najviše vremena i koncentracije, najbolje je uraditi na početku dana jer vam je mozak i organizam u najsvežijem stanju baš u tim ranim jutarnjim časovima. Na taj način oslobodićete način najvećeg tereta tog dana i ostatak radnog vremena možete da provedete relaksirano završavajući ostale obaveze.

4.Motivišite sebe poput Stiv Džobsa

“Svako jutro pred ogledalom postavim sebi pitanje da li bih radio to što nameravam danas da uradim da mi je ovo poslednji dan života, ukoliko je odgovor ipak nekoliko puta zaredom ne, znao bih da nešto treba da promenim, a kada je pozitivan naravno – jasno mi je bilo da radim pravu stvar.”

5.Posvetite malo vremena i svom hobiju

Poezija i stihovi samo i isključivo za vašu dušu, makar i samo dvadeset minuta u toku dana, omogućiće vam da napunite dodatno svoje baterije i filtrirate stres koji ste doživeli u toku dana. To je vreme pregrupisavanja vaših snaga i kutak u kojem možete sami sa sobom da rezimirate dešavanja proteklog dana.