Pa zašto onda vidimo osobu, umesto trepereće koncentracije energije?

0
84
Pa zašto onda vidimo osobu

Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku su izvan svake sumnje dokazali da je fizički svet jedan veliki okean energije koja se materijalizuje i dematerijalizuje u deliću sekunde, uvek iznova. Ništa nije čvrsto. To je svet kvantne fizike.

energije
oslobadjanje energije

Dokazali su da su misli ono što skuplja i drži zajedno ovo večno promenjivo energetsko polje u objekte kakve vidimo.

Pa zašto onda vidimo osobu, umesto trepereće skupine energije?

Razmislite o filmskoj traci. Film je zbirka od oko 24 sličica u sekundi. Svaka sličica je od druge odvojena razmakom. Međutim, s obzirom na brzinu kojom se slike smenjuju, naše oči su prevarene i vide kontinuirano pokretnu sliku.

Razmislite o televiziji. Katodna cev je jednostavno cev s hrpom elektrona koji udaraju zaslon na određeni način, stvarajući iluziju oblika i pokreta.

U svakom slučaju, to je ono što čini sve objekte.

Imamo 5 fizičkih čula (vid, zvuk, dodir, miris i okus). Svako od tih čula ima specifičan spektar (na primer, pas čuje drugačiji spektar zvuka nego mi, zmija vidi drugačiji spektar svetla od nas, i tako dalje).

Drugim rečima, naš skup čula percepira more energije iz određenog ograničenog stajališta i čini slike iz toga.

To nije potpuno, niti je tačno. To je samo interpretacija.

Sve naše interpretacije se temelje isključivo na našoj “unutrašnjoj karti” ‘stvarnosti koju imamo, a ne na pravoj istini. Naša “karta” je rezultat kolektivnih iskustava iz našeg ličnog života.

Naše misli su povezane s tom nevidljivom energijom i one određuju šta će energija oformiti. Vaše misli doslovno menjaju svemir na osnovi “čestica po čestica”, kreirajući vaš fizički život.

Pogledajte oko sebe.

energije
oslobadjanje energije

Sve što vidite u našem fizičkom svetu počelo je kao ideja, koja je rasla dok nije narasla dovoljno u fizički objekat kroz niz koraka.

Vi ste doslovno postali ono o čemu najviše mislite. Vaš život je postao ono što ste zamislili i verovali. Svet je doslovno vaše ogledalo, omogućuje vam da doživite na fizičkom planu ono što držite kao svoju istinu … sve dok je ne promenite.

Kvantna fizika nam pokazuje da svet nije nepromjenjiva stvar kao što se to čini. Umesto toga, to je vrlo fluidno mesto koje se kontinuirano gradi pomoću naših individualnih i kolektivnih misli.

Ono što mislimo da je istina je zapravo iluzija, gotovo magija. Srećom, počeli smo da razotkrivamo privid i što je najvažnije, kako ga promeniti.

 Od čega se sastoji naše telo?

Ljudsko telo obuhvata devet sistema, što uključuje krvotok, probavni, endokrini, mišićni, nervni, reproduktivni, respiratorni, skeletni i mokraćni sistem.

Što čini te sisteme?

Tkiva i organi.

Od čega su tkiva i organi izgrađeni?

Od ćelija.

Šta čini ćelije?

Molekuli.

Šta čini molekule?

Atomi.

Šta čini atome?

Sub-atomske čestice.

Šta čini subatomske čestice?

Energija!

Izvor:Atma.hr