Trend za hladne, zimske dane – šeširi i kape

0
110
Trend za hladne

Trend ove sezone baca akcenat na asesoar. Modni diktat kaže da je odevna kombinacija što svedenija, ali zato nakit, torbe, rukavice,šalovi i kape treba da govore što glasnije. Sve boje i kombinacije materijala su dozvoljene, skoro sve modne epohe se stapaju u jednu. Tokom zimskih dana je, čini se, teže ostvariti svoj stilski pečat, barem što se odevne kombinacije tiče. Međutim, ni jedno godišnje doba ne bi trebalo da vas obeshrabri da pokažete šta sve umete. Trend ove zime vam daje odrešene ruke što se tiče modnih dodataka. U fokusu je asesoar koji glavu krasi- šeširi i kape.

Šeširi

trend sesiri
sesiri

Od suve elegancije, preko autentičnog dizajnerskog izraza do ekstravagancije. Šeširi su ove sezone apsolutni predvodnici dobrok stilskog izraza. I dalje su u modi klasični oblici, ali možete naći i asimetrične šešire ukrašene nakitom, krznom ili cirkonima. Za koji god da se odlučite nećete pogrešiti, jer je ove zime apsolutni trend šešir na glavi.

Šubare

trend subare
subare

Ponovo su se vratile u modu. I to na velika vrata, zajedno sa krznom. Najrazličitiji modeli i boje šubara ove sezone ostavljaju bez daha. Nemaju na sebi previše nakita, ali krzno je samo po sebi dovoljan detalj. Jedno je sigurno-ovo je kapa koja sa kojom spremno dočekujete sneg.

Pletene kape

pletene kape
pletene kape

Već nekoliko sezona su ove kape u trendu. Ove sezone sa malim izmenama. Izostaje pufna na vrhu kape, ali je zato mustra pletenja u fokusu. Što šira rebra, pletenice ili romboidi su traženi. Boje su svetle i otvorene, gotovo letnje. Sunce u vašoj kosi zameniće zimsko sivilo.

Beretke

beretke
beretke

U trendu već nekoliko godina i ove sezone beretke zauzimaju važno mesto u celokupnom modnom izrazu. Bilo da su pletene ili štofane, beretke vam daju određenu dozu šika, ali i urbanog izgleda. Najrazličitijeg kolorita, beretka će vam omogućiti da se osećate lepo, a i zaštićeno tokom hladnih, zimskih dana.

Snood – šal za glavu

snood
snood

Šalovi za glavu su jedan od kompletnijih komada asesoara, jer predstavljaju šal i kapu u jednom komadu. Oni nisu novina u modnoj industriji, ali ono što ovogodišnji trend razlikuje od prethodnih sezona jeste šal rađen isključivo od vune. Pletenice, romboidi ili neka druga mustra pletenja dozvoljavaju vam jedinstveni stilski izraz.

Lovački šeširi

lovacki sesiri
lovacki sesiri

Šeširi u stilu lovaca su potpuni hit za ovu zimu. Štofani, somotski, pleteni, najrazličitijih boja i printova. Sa dodacima ili bez, sam kroj vam omogućava veliki broj kombinacija. Bilo da je obod spuštem samo delimično ili potpuno, ovaj šešir može da vam omogući da izgledate i elegantno i urbano. Ako želite da izgledate potpuno autentično, pero ili neki drugi komad nakita u šeširu će vam to sigurno omogućiti.