Tvoje telo nije pogrešno, ženo!

0
27
Tvoje telo nije pogrešno
tumblr_o3l1vv3BBt1tnyusoo1_1280
telo pokazuje ono sto srce oseca

Telo koje mi je priroda dala je savršeno!

– je mantra koja će vam bez sumnje ulepšati život.

Bez obzira na godine koje imate, bračni ili roditeljski status sigurno ste bar jednom u životu  pokušale da držite dijetu. I barem milion puta pomislile da bi vaše telo moglo mnogo bolje da izgleda.

Beskrupulozna industrija koja je stravično profitabilna bazirana je upravo na tom polju nezadovoljstva sopstvenim telom. Tablete za mršavljenje, folije, aparati, preparati, magične sprave za vežbanje…itd. Svi obećavaju telo sa naslovne strane “Playboy”-a u najbržem mogućem roku.

A da li je vama zaista neophodno da izgledate kao zečica sa naslovnice da biste bile srećne? Da li su sve te “zgodne” žene srećne?

Odgovor je NE na oba pitanja! Ne samo da fotošop radi u njihovu korist, nego toliko često te žene imaju problema sa poremećajem ishrane i  zdravljem, kako bi održavale tu vitku liniju.

Drugi ekstrem je zapustiti se i ne voditi uopšte računa o svom izgledu, samim tim i o stanju organizma, te potpuno se prepustiti hrani bez ikakve zadrške.

Dok god se osećate udobno i pokretno u svom telu, sve je u najboljem redu, nisu vam potrebni progoni savesti da biste postigle telo sa reklame.

1. Oprostite sebi što niste model sa Armanijeve piste

Uživajte u svojoj autentičnosti, to vam je najlepši dar prirode, i igrajte se sa onim što ste dobili rođenjem onako kako vama odgovara. Prihvatiti svoje telo i zavoleti ga je najteži zadatak, ali kada vam se to dogodi pobedili ste kosmos.

2. Uvek gledajte na vedriju stranu života

Počnite da nalazite samo lepo u onome što radite i u ljudima oko sebe, to će se vrlo brzo reflektovati na vaše zadovoljstvo – a samim tim i izgled. Počećete da dobijate more komplimenata koji će neverovatno pozitivno uticati na samopouzdanje.

3. Broj manji

Prestanite da kupujete manje brojeve garderobe kako biste naterale sebe da izgubite koji kilogram do sledeće sezone. Na ovaj način govorite sebi da niste trenutno dovoljno dobri nego ćete to biti kasnije, kad upadnete u farke 3 broja manje. Nagradite sebe garderobom u svom broju. Osim što ćete fenomenalno izgledati, biće vam i drastično udobnije.

4. Izgradite svoj stil

Oble dame su najprivlačnije , to su sva istraživanja pokazala, a žene se i dalje lože na izgled pritke za paradajz. Ukoliko ste ponosna vlasnica oblina važno je da znate neke osnovne stvari o stilu, kao npr da majica koja prekriva samo grudi stvarno nikom lepo ne stoji, a plitke skini dzins mogu da nose samo anoreksične devojke.

 

5. Akcenat na “pluseve”

Ukoliko nemate struk kao da ste izvadili tri reda rebara, to uopšte nije razlog za brigu. Sigurno imate lepu i oblu pozadinu koja najlepše izgleda u ženstvenoj lepršavoj suknji uz koju možete da nosite predimenzionirani kaiš i na taj način postignete maksimalan efekat svog dragocenog plusa. Žene imaju toliko razloga i načina da uvek pokažu ono što je na njima prelepo, da oslobode svoj seksipil i prošetaju svoju samouverenost!