Search for content, post, videos

Svadbena torta je ta koja mora da vas oduševi i ostavi bez daha!

svadbena torta

Mladenačke torte su neodvojivi deo svakog venčanja. Kada dvoje ljudi odluče da izgovore sudbonosno da pred Bogom i ljudima, sledi organizacija tog svečanog čina. Čina venčanja i proslave istog. Pored celokupnog keteringa, ono što dolazi kao jedinstven momenat slavlja, jeste iznošenje mladenačke torte uz pompezni stil, kao simbol zajedničkog sečenja prvog parčeta, šampanjca i birane pesme za sreću u novom zajedničkom životu.

Danas je globalno poslastičarstvo dostiglo jedan visok profesionalni nivo, koji bi i konzumenti i poslastičari trebalo da prate. Nema druge! Trendovi u dekorisanju torti se konstantno menjaju i unapređuju, materijali se smenjuju… ali opet na kraju je želja mušterije uvek kriterijum broj jedan. To je vodilja koja, kad uvrstimo tendencije u dekoraciji i ukusima, daje dobitnu kombinaciju prilikom izrade torti. Najpopularnije mladenačke torte mogu biti na sprat ili više malih torti koje stoje na tematskom postolju, na više stalkova.

Poslastičari najveću pažnju posvećuju namirnicama, one moraju da budu domaće i sveže, one su polazišna osnova od koje kreće dalji proces izrade mladenačke torte. Zatim, kad se doda tajna poslastičarska receptura u skladu sa bilo kojim vidom željene dekoracije, dobija se jedna lepotica od torte kojoj se svi dive. Ta lepotica je kompletna ličnost – torta, nije samo lepa. Ona je i jako ukusna i kvalitetna! Ona je ponos vašeg slavlja! Od fondana, šlaga ili druge vrste glazure, mladenačke torte bi trebalo birati isključivo po kvalitetu izrade koji imaju radionice za izradu kolača i torti.

svadbena torta

zajednicko secenje prvog parceta mladenacke torte

Venčanje, bilo da je praćeno velelepnom svadbom sa više stotina zvanica ili intimnom zabavom za najbliže, je jedan od najposebnijih dana u životu svake osobe. Sigurni smo da sa velikom pažnjom birate svaki detalj i želite da sve protekne u savršenom redu.

Svadbena torta neizostavni je deo svakog venčanja. Njeno iznošenje, neretko praćeno vatrometom ili prskalicama, svečani je događaj, koji je vrhunac svadbenog veselja.

Odluka o izboru svadbene torte nije laka. Verujemo da želite da bude ukusna, da izgleda senzacionalno, te da njena pojava ostavi bez daha sve zvanice.

Ukoliko planirate svadbu ili već uveliko obilazite poslastičarnice u potrazi za savršenom tortom, daćemo vam par smernica za što lakši odabir. Boje svadbenih torti variraju od pastelnih nežnih tonova, do upečatljivih jakih boja, koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U skladu sa vašim karakterom, odaberite boju koju najviše volite, a dekoracija može biti u suprotnim nijansama, kako bi se postigao sklad i elegantan izgled.

O ukusima se ne raspravlja kažu, ali kada su mladenačke torte u pitanju, mesta za diskusiju itekako ima. Ako birate tortu na više spratova, svaka može biti različitog ukusa. Zadovoljiće i najzahtevnija nepca, a na vama je da odlučite koju iz široke ponude čokoladnih i voćnih poslastica preferirate. Većina poslastičarnica koja se bavi izradom svadbenih torti za mladence u ponudi ima i degustaciju torti raznih ukusa, što je prilika koju treba da iskoristite, jer će vam svakako pomoći u odabiru.

Izgled i ukrasi na torti oslikavaju vaš ukus i karakter. Možete birati jednostavnu tortu, ili pak bogatu i raskošnu, koja može biti stilski oblikovana kao vaša venčanica. Često mladenačke torte sadrže čipku, bisere i cirkone, a ukoliko birate cvetni aranžman kao ukras, možete ga uklopiti uz bidermajer koji nosite.

Figurice na vrhu mladenačke torte su “final touch” ili završni detalj koji će uobličiti celu sliku.

Mladenci često biraju figurice koje stručnjaci za torte u Novom Sadu na primer obliku vama nalik. Figurice mogu biti uhvaćene u pokretu i predstavljati par koji se grli ili pleše. Odaberite figurice mladenaca koje karakterišu vas kao par, jer ćete ih sigurno čuvati i rado ih pokazivati, u godinama koje dolaze.

Trendovi u industriji venčanja se iz godine u godinu menjaju. Kao što su stilovi venčanih haljina podložni promenama, pa se jedne godine nosi krinolina, a već naredne sirena model, tako i mladenačke torte podležu trendovima. Za vas izdvajamo trendove koji će obeležiti 2019. godinu, kako biste što lakše odabrali svoju svadbenu tortu.

1. Mladenačke torte geometrijskih oblika jedan su od vodećih svetskih trendova za 2019. godinu. Ukoliko se opredelite da ispratite ovaj trend, zaboravite klasične okrugle torte ukrašene šlagom. Oštre ivice, kockaste forme i odvažne jake boje karakteristika su ovih torti. Neretko se mladenci odlučuju i za neuobičajenu crnu boju svadbene torte. Ona sama po sebi izgleda luksuzno, a ukrasi u nijansama zlatne samo doprinose glamuroznom utisku.

2. Cvetni aranžmani koji krase mladenačke torte su neprolazni trend. Nekada su se torte ukrašavale ružicama od fondana i to je bio vrhunac. Danas je ukrašavanje cvećem preraslo u umetnost. Bez obzira za koji se oblik torte odlučite i koju boju odaberete, cvetni detalji će dati romantičan izgled i oplemeniti svaku svadbenu tortu. Na vama je da odaberete da li želite klasične ušećerene ruže, koje izgledaju kao da im se mraz uhvatio na plišanim laticama, ili pak egzotične kombinacije cveća, voća i zelenila.

3. Potpuno bele mladenačke torte odličan su izbor, ali predlažemo vam da se poigrate sa teksturama. Čista devičanski bela osnova, ukrašena ornamentima u istoj nijansi daće novu dimenziju vašoj svadbenoj poslastici, koja će izgledati otmeno i elegantno. Toliko, da nećete želeti da je isečete.

4. Staklene, to jest glazirane torte još jedan su od trendova kojima se kraj ne naslućuje uskoro, a i zašto bi? Bilo da su u nežnim pastelnim tonovima, ili pak u smelim jakim bojama, površine ovih torti toliko su glatke i sjajne da se u njima možete ogledati. Izgledaju neobično i upečatljivo, a efekat mermera se dobija mešanjem više boja. Ukoliko želite da vaša svadbena torta bude originalna i upamćena, staklene mladenačke torte su odličan izbor za vas.

5. Zlatna i srebrna boja za mladenačke torte nisu novina.  ali biće popularne i tokom 2019. godine. Kada su dozirane sa ukusom, simbol su luksuza i prestiža, a detalji u boji ovih plemenitih materijala ulepšaće svaku tortu. Ako ste ekstravagantni i odvažni, vaša svadbena torta može biti potpuno zlatna ili srebrna, sa detaljima u neutralnim nijansama.

6. Mladenačke torte u obliku početnih slova imena mladenaca simpatično su rešenje za sve buduće supružnike koji nisu pristalice klasičnih torti. Mogu biti ukrašene cvećem, voćem, vašim omiljenim kupovnim poslasticama ili pak sitnim kolačima – izbor je na vama.

Želimo vam puno sreće, ljubavi i razumevanja u godinama koje dolaze, dragi mladenci. Neka vaš veliki dan protekne savršeno! Dozvolite nama da vaše mladenačke torte budu posebno sladak momenat u kom ćete uživati i kog ćete se sa zadovoljstvom sećati.