Šta mudra žena radi drugačije od osećajne?

0
76
Šta mudra žena radi drugačije od osećajne?
mudra ili osecajna
mudra ili osecajna

Da li znate u čemu je razlika između žene koja je mudra i one koja je osećajna? Prenosimo vam nekoliko životnih situacija u kojima ćete najbolje i najlakše shvatiti da li je bolje da se vladate po razumu ili osećanjima…

Osećajna žena misli da možete biti srećni samo kad ste u pravu. Mudra zna ste u pravu onda kad ste srećni.

Kada muž napravi grešku, osećajna žena mu to natrlja na nos, uz opasku “Rekla sam ti.” Mudra žena ga podržava, pokušava da ga razveseli, a ponekad se pretvara da se greška nije ni desila.

Osećajna žena će u kriznoj situaciji uzeti kormilo u svoje ruke, pri tom učeći svog muža kako se rade stvari. Mudra žena mu predlaže moguća rešenja i podržava ga u nameri da postigne svoj cilj.

Osećajna žena će uvek želeti da njena deca uče školu od koje će moći da žive. Mudra žena shvata da su svi jedinstveni i ohrabruje decu da rade ono što ih čini srećnim.

Osećajna žena često pokušava da nadmaši druge na poslu, vodeći računa da ne načini neku grešku. Žena koju krasi mudrost se trudi da stvori prijatnu atmosferu u svom okruženju.

Žena koja je osećajna često u stopu prati svoju decu, čak i kada odrastu, dajući im savete kako da vaspitavaju svoju decu. Mudrost je drugoj ženi dozvolila da pusti svoju decu da uče na sopstvenim greškama.

Osećajnim ženama je otpor prema svekrvinim savetima jedan od glavnih zadataka. Kao argument iznose nezavisnost od svojih roditelja i snažno se protive svim savetima. Sa druge strane, druga grupa žena sluša šta drugi imaju da kažu. I radi ono što misli da je dobro za nju i njenu porodicu.

Osećajna žena želi da promeni svet i sve oko sebe. Mudra žena pokušava da promeni sebe i prihvati druge onakvima kakvi jesu.