Search for content, post, videos

Evo šta govori drastična promena frizure kod žena

promena frizure
promena frizure natalie portman

natalie portman

Promena frizure kod žena nije previše česta pojava. Većem delu pripadnica lepšeg pola neophodna je posebna inspiracija da bi se usudile na tako “veliki” korak. Posebno kada već prođu rane dvadesete, i većina ih ima svoj jasno izgrađeni stil.

Kosa je kao pečat prepoznatljivosti, pa promena frizure zna da izazove neprepoznavanje na ulici. Pod velike promene spadaju, prvenstveno revolucionarno skraćivanje kose i  dramatično menjanje boje. Iako je “samo” kosa u pitanju, sve što korenito promenite na njoj, izazvaće reakcije kao da ste uradili nešto jako veliko u životu.

Kada žena odluči da joj je promena frizure neophodna, nju su sigurno zadesile neke od situacija…

Psovka svima i ćelava glava

Kad žena odluči da se ošiša na ćelavo, razlog je pre svega: “briga me za sve ovo sam ja – uzmi ili ostavi!”. Ona se obraća celom svetu sa izjavom da je ne zanimaju stereotipi tipa: “duga kosa je za devojčice, a kratka za dečake”. Odlučila je da će da uradi nešto nesvakidašnje, da se usudi, da pokaže i bude drugačija. Njoj je jasno da postoji još mnogo načina izražavanja, ali preko frizure ona se obraća svima, bez pravog kontakta, tj. neverbalno.

Nova JA

Evolutivne faze u životu žene dešavaju se svakih nekoliko godina. Postoje različite reakcije na ove promene, a jedna je svakako promena frizure. Žena prosto u nekom momentu počne da doživljava sebe drugačije, i želi to da ispolji. Najefikasnija je promena frizure, koja može biti propraćena još i promenom stila oblačenja, posla, životne perspektive, itd.

Samopouzdanje

Skok u samopouzdanju može da vas natera na eksperimentisanje. Kada počnete da posmatrate sebe kao skup vrlina, frizura postaje manje važna stvar. Žene koje često menjaju frizure i boje kose mogu da pripadaju jednoj od dve grupe:

1. one koje imaju visoko samopouzdanje;

2. one koje baš briga za sve, a za sopstveni izgled naročito;

Rešiti se tereta

Kada se razreše i završe neke od teških faza u životu, šišanje bi moglo da predstavlja kraj jedne od njih. Kosa pamti. U njoj bivaju “zapisane” ružne i lepe stvari, dodiri i reči. Ona je simbol energije, snage i strasti. Svaki period je protkan kroz vlasi. Kraj naporne veze, braka, depresije mogao bi biti krunisan promenom frizure i na taj način zapečaćen kao poglavlje.

Trudnoća nije težak teret, iako ima težinu u fizičkom smislu, i beba nije breme, uprkos tome što ima kilažu, ali žene vrlo često nakon porođaja biraju kratku frizuru. U ovom slučaju postoje i praktični razlozi kao što su nemanje vremena za održavanje duge kose, pojačano znojenje za vreme dojenja i sl.

Kako bilo, lepo je usuditi se, pronaći svoje razloge i ne plašiti se promene. Onda kada prihvatite sebe u potpunosti, vaša frizura postaje samo vaš trenutni potpis ili izjava o onome kako se osećate.