Srele se dve žene nepušačice, jedna ginekološkinja druga vojnikinja

0
81
Srele se dve žene nepušačice
srele
radikalni feminizam i rodna ravnopravnost jezika

I tako srele su se njih dve…u jednoj kafanici i prilazi i im konobariškinja.. Prethodno, pozdravile su se međusobno..

“Ćao, kako si?”- kaže ginekološkinja vojnikinji.

“Super!”- kaže vojnikinja i nastavi -“Sad sam došla iz kancelarije one moje arhitektiškinje, čekam je već mesec dana da završi neki projekat”

“Da li vam treba pepeljara?” – uklučuje se u razgovor konobariškinja, na šta obe gošće odgovaraju u glas :”Ne, ja sam nepušačica”

“Jaoj”- uzvikuje ginekološkinja, “Kakvu sam predstavu gledala, da znaš samo, rediteljškinje Biljane Srbljanović, glavna glumiškinja Mirjana Karanović, neverovatno!

srele
radikalni feinizam

“Moraću i ja da je pogledam”-uzbuđena je vojnikinja, inače borkinja za ženska prava, istaknuta predvodnica projekta “Žene bez grudnjaka u parlamentu”.

“Od kada sam nepušačica, mnogo sam nervozna”- zaključuje ginekološkinja. “Samo jedem, pa ću morati da unajmim ličnu trenerku tj. trenerškinju, za koji mesec, kako bih skinula ovaj višak kilograma.”

“Nisam ni ja ništa bolja, probala sam sa trenerom i sa trenerkom, ništa mi nije delovalo. Na kraju mi je pomogla jedna nutricioniškinja, mogla bi i ti da probaš.”

“Baš hoću, imam jednu koleginicu dermatološkinju, njena kuma koja je internistkinja zna odličnu nutricioniškinju, pa ću je potražiti.”- odlučna je ginekološkinja u svojoj nameri da smrša.

“Na kraju”- kaže vojnikinja, “ako ništa ne upali, imam jednu odličnu plastičnu hiruškinju, koja će završiti sav posao.”

“Odlično, na kraju to je to, sve je super, samo da ne završimo kao pacijentice kod neke psihijatrese ili psihološkinje  od stresa.” Zabrinuto govori ginekološkinja. “Toliki je pritisak na nas da budemo potrošačice industrije podmlađivanja, da je to nesnosno.”

“Jao, pa znaš onu sutkinju, koja je postala zavisnica od plastičnih operacija? Ona je na kraju tako završila na terapiji. Njena terapeuškinja joj je praktično spasila život!”

“Nemoj da pričaš, stvarno?! Ne znam za nju, ali sam čula za onu dramaturškinju da je totalno izlapela. Njena sestra je poznata atašeica, inače akademkinja već duže vreme.”

“Uh svega ima, ovaj život zna da bude baš komplikovan. Već duže vreme sanjam da negde otputujem, ali obavezno da bude angažovana i turistička vodičica. Samo da uživam, da ne moram ni o čemu da razmišljam. Eh, kada bih samo sebi mogla da priuštim jedno takvo putovanje! Mizerne plate…” – jadikuje vojnikinja.

“To ti je završeno, javiše iz Unije, legle su nam donacije, zato sam te zvala da dođeš, zato smo se danas srele…”- veselo kliče ginekološkinja

“Konobarkinjo, daj još jednu turu!”- viknuše obe u glas.

“Dok je Srbadije, biće i akcije!”