Srećan rođendan svim Ovnovima, zanimljivosti o ovom znaku…

0
73
Srećan rođendan svim Ovnovima
Koja reč o Ovnovima …
Pošto je ovo prvi znak Zodijaka, onda moramo ih poštovati zbog toga što su prvi. Njih ćete prepoznati jer su uvek svuda gde se galami i gde se probija. Ovan će biti u prvom redu, gde se treba boriti i započeti nešto novo, revolucionarno, najbolje.
Sa njima počinje astrološka godina, u vreme prolećne ravnodnevnice, koja se dešava prvog dana Ovna. Zašto Ovnovi nose crveno? Zato što je njihov vladar Mars, crvena planeta, koja simbolizuje energiju, borbu, rat, snagu, dominaciju.
ovnovima
srecan rodjendan ovnovima
Da li ce Ovan biti mirniji ili ratoborniji tip, to najviše zavisi od položaja Marsa. Tako da uvek postoje dva tipa ovog znaka.
Tipičan Ovan ( to znači da ima podznak Ovan ili Mars u 1 polju ) je uvek u svemu prvi! On ne čeka akciju, on je stvara. On ne čeka nikog, jer je on pokretač. Zato ovim ljudima nikada ne zamerajte potrebu da budu prvi ili da vode određenu stvar, određeni posao jer oni to umeju najbolje. Nijedan znak nema toliko žarkosti i želje da bude vođa, da se zalaže, da podigne sve oko sebe.
Suprotan znak je Vaga, stoga Ovnovima nedostaje harmonija i to je nešto što im je jako važno i što ce tražiti u drugim ljudima. U ljubavi su jako dominantni, ljubomorni, strastveni, ali i površni. Kada su u pitanju poslovne odluke, tada su pokretači koji ne mogu završe akciju do kraja i to ih uvek košta. U prijateljskim odnosima su verni i pozitivno nastrojeni, umeju da budu lojalni.
Glava im je najosetljivija, mnogo razmišljalju, veoma brze misli i  impulsivno  odlučivanje.  Zbog toga se savetuje da nekako nauče da uspore, kroz bavljenje sportom ili razvijanjem duhovnosti.
Od znakova najbolje se slazu sa vazdušnim, mada za ljubav to su Vage i Lavovi. Lavovi mogu da ih dobro kapiraju jer su slični, a sa Vagama imaju dobro upotpunjavanje. Ne razumeju Rakove i Jarčeve nikako. U narednih mesec dana mogu računati na svoju snalažljiovst i to im je generalno dobra osobina. Svakako od 15 aprila moraju pojačati strpljenje i posvećenost poslu i dragim ljudima oko sebe.

Njihova fraza je JA SAM, što tačno opisuje njihov karakter.

Dobro je da se bave timskim radom jer mogu mnogo pomoći ljudima sa kojima rade. Oni šire tu pokretačku, ludačku energiju. Ako imate Mesec u Ovnu, onda ste nekada živeli u Nemačkoj i bili ste ratnik a emotivno ste jako impulsivni. Mesec u Ovnu traži samo aktivan odmor, jer ležanje je za njih tiho umiranje. Ako imate Merkur u Ovnu, onda jako brzo mislite, namećete svoju volju i umete da budete i jako grubi i direktni u određivanju mišljenja o drugima. Venera u Ovnu nije bas najsjajnija, jer u ljubavi nije dobro biti impulsivan i ljubomoran. Kada je Mars u Ovnu, ovde je bitan sport i sve što se vezuje za akciju, osoba malo spava i ima aktivan dan.
Omiljena pesma Ovnova je : ” Ja volim samo sebe “. U to ime, u ime ljubavi prema sebi nek nam je srećan početak nove astrološke godine i srećni vam rođendani dragi Ovnovi, Ovčice i svi koji imaju podznak u ovom divnom znaku. ????