Postoji nekoliko sitnica koje život znače

0
75
Postoji nekoliko sitnica koje život znače
sitnica
neke od sitnica za srecu u braku

Biti ekspert za bračne probleme može da bude svako ko je proveo u ovoj zajednici bar 5 godina. Svako će imati svoju ekspertizu u zavisnosti na sopstveno iskustvo odnosa sa bračnim drugom. Što je bračno iskustvo duže, stručnost je, razume se, srazmerno veća. Alison, žena koja je provela u braku 25 godina, prenosi nam svoje iskustvo i tvrdi da su sledećih nekoliko “sitnica” veoma važne za opstanak braka.

Interne šale

U braku je važno biti opušten. Sujetu treba isključiti iz odnosa što je više moguće. Šalite se na svoj račun i dozvolite svom partneru da učini isto. Smeh je preko potreban vezi, a šale koje su van zone komfora, ustvari učvršćuju odnos između dvoje ljudi. Ovo je način da pobeđujete sebe svakodnevno i dozvolite sebi da porastete uvek u bolje JA.

Tolerisati sitnice

Ne mora se svaki put odreagovati na stvar koju partner besomučno ponavlja. Sigurno ste mu već milion puta skrenuli pažnju na to nešto, ali avaj. Podignite čarape sa poda bez klimanja glavom ili zvocanja i uživajte u doručku koji vam je spremio iako kuhinja nakon toga izgleda kao automehaničarska radnja.

Imajte svoja interesovanja

Gradite svoju sreću zajedno ali i individualno. Nađite svoj kutak u kojem se razvijate samostalno, koji vam služi kao filter za pročišćenje od svakodnevnog života i briga. Isto tako, ostavite prostora svom partneru da učini isto.

Razumite razlike

Mora da postoji razumevanje za različite karaktere. Iako se uđe u svađu hiljadu puta, ipak onaj hiljaduprvi put pokušajte da osvestite da različitost karaktera donosi dijametralno suprotna mišljenja.

Zagrljaji i “neobavezni” poljupci

Nekome može da zvuči patetično, ali usputni zagrljaji koji nisu ničim izazvani, osim pukom potrebom za grljenjem, čine čuda u odnosu dvoje ljudi. Zagrljaj potpuno menja smer i energiju, ulepšava atmosferu i podiže nivo razumevanja. Često u onim danima hladnog odnosa, mogu da otvore neka nova topla poglavlja.

Sitnica danas, može da bude spas na duže staze

Brak bi trebalo da bude sklopljen savez na neodređeno vreme. Iako ljudima nekad dođe 5 puta u toku dana da se razvedu. Neophodno je shvatiti da je nemoguće rešiti sve u toku samo jednog dana. Neke probleme rešite danas, a druge ostavite za drugi dan. Za sledeću nedelju. Vežbajte svoje strpljenje. Svakog dana gradite svoj život, to treba imati na umu. Posvetiti se sitnicama i malim stvarima u toku dana, dugoročno donose onaj skladan odnos. Za prolaženje kroz bračne krize kojih je puno, neophodno je osim razumevanja i veliko strpljenje. Ne dozvolite sebi da izgubite ljubav zbog nevođenja računa oko sitnica. Jasno je da postoje granice trpljenja, ovo su saveti za one koji smatraju da ljubav u braku postoji sama od sebe. Ne treba trpeti nikakvo nasilje, to je podrazumevano, ali za održavanje ljubavi u zdravom odnosu dvoje ljudi, odgovorni ste isključivo vi.