Pogledaj kakvi sve mogu biti pokloni za dan zaljubljenih

0
75
Pogledaj kakvi sve mogu biti pokloni za dan zaljubljenih

Iako su pokloni za Dan zaljubljenih uvek obeleženi ljubavlju, nežnošću ili strašću, što je njihovo osnovno svojstvo i što ih razlikuje od poklona za druge povode, možemo ih podeliti u nekoliko grupa.

Source: pexels.com

Romantični pokloni

Pokloni za Dan zaljubljenih koji sadrže izrazito emotivnu notu mogu biti korpice ili tegle sa porukicama, personalizovani pokloni poput majica, šolja ili jastučića sa fotografijama ili rečenicama koje obeležavaju neki par, ramovi za slike sa fotografijama ili foto-albumi sa odabranim fotografijama, planeri za budućnost u kojima zaljubljeni štikliraju ostvarene snove, baloni u obliku srca… U romantične poklone spadaju i mirišljave sveće ili cveće, koji mogu biti i dodatak svakom poklonu namenjenom damama.

Slatki pokloni

Slatki pokloni primenljivi su za sve uzraste i uvek u modi. Ukoliko naročito želimo da obradujemo voljenu osobu, možemo sami napraviti kolače, tortu, ukrasiti ih željenom porukom, staviti u kalup srca. Industrijski slatkiši, poput bombonjera i čokolada, naročito uz vino ili cveće, takođe su uvek pogodni pokloni za Dan zaljubljenih. Naravno, slatkiši mogu biti i deo poklona, mada su i sami lep znak pažnje, naročito ukoliko se sami upustimo u avanturu sa receptima.

Šaljivi i kreativni pokloni

Dan zaljubljenih uvek je prilika da se prepustimo mašti i kreativnosti i realizujemo neke svoje ideje. Možemo odabrati neki zanimljiv i neobičan poklon poput majice ili magneta sa natpisima, sertifikata o posedovanju zvezde na nebu, diplome za najbolju ženu/muža… Ipak, najlepše je kada nešto osmislimo i napravimo sami, poput ukrštenice gde je konačno rešenje poruka koju upućujemo partneru, kviza ili igrice kroz koje parovi proveravaju koliko se poznaju i otkrivaju nepoznate detalje jedno o drugom, mape preko koje se traže skrivene poruke u kući ili pak gradu. Poklon za Dan zaljubljenih može biti u virtuelnom svetu, te nekome možemo pokloniti, na primer, sajt.

Elegantni i lični pokloni

Poklonima za Dan zaljubljenih često želimo da istaknemo upravo ženstvenost partnerke, odnosno muževnost partnera. Biraju se lični i nežni pokloni, poput nakita, koji je neprolazne popularnosti i pogodan za skoro sve uzraste i prilike, parfema, kozmetike, šminke, različitih aksesoara kao što su marame, kravate ili manžetne, kaiši, novčanici, tašne. Ponekad se kao poklon za Dan zaljubljenih biraju odevni komadi, košulje, bluze, haljine, dok su vrlo interesantne i spavaćice ili kompleti veša.
Pokloni u vidu putovanja ili izleta

Poklon za Dan zaljubljenih možemo osmisliti i tako da u njemu oboje uživamo i da on ostane nezaboravna uspomena. Mnoge turističke agencije imaju ponudu posebnih romantičnih putovanja za Dan zaljubljenih, koja obuhvataju ture u evropske gradove, sa legendama i pričama o zaljubljenima. Takođe, putovanje u obližnji grad, banju, na planinu, jezero, kao i odlazak u spa hotel možemo i sami isplanirati i to može biti kako jednodnevni izlet, tako i vikend putovanje ili odmor od nekoliko dana.

Originalni pokloni

I pored uobičajenih i klasičnih poklona, poklon za Dan zaljubljenih može biti i unikatan i ostaviti nezaboravan utisak. Jedan od predloga jeste da sami napišemo našoj voljenoj osobi ljubavno pismo, pesmu ili poruke i to smestimo u kutijicu koju smo takođe sami napravili, ukrasili ili oslikali.