Ako aplicirate za posao u kompaniji Gugl, očekujte ovakva pitanja na intervjuu!

0
96
Ako aplicirate za posao u kompaniji Gugl
gugl
kompanija gugl

Kompanija Gugl nije poznata samo po svojim dostignućima, već i po razgovorima za posao kakvi se ne dešavaju ni na jednom drugom mestu.

Razgovor se može odigrati u kafiću iza ugla ili preko Skajpa, a pitanja su toliko teška da ih se i genijalci plaše. Pogledajte pet najtežih pitanja koje je Gugl ikada postavio ljudima koji su aplicirali za posao. Srećno.

Bilijarske kugle

Ima 8 bilijarskih kugli. Jedna od njih je malo teža od drugih. Koliko merenja na vagi sa dva tasa vam je potrebno da biste odredili koja je to kugla, a da ne koristite tegove?

Mrtav čovek u pustinji

Pronađen je mrtav čovek u pustinji, sa šibicom u rukama. Nema nikakvih tragova. Zašto i kako je umro?

4 litre vode

Imate neograničen pristup vodi i dva balona – od 5 i 3 litre. Izmerite tačno četiri litre.

Medvedi

Sazidali ste kuću, i sve njene strane gledaju ka jugu. Iznenada spazite medveda. Koje je boje?

Tablete

Doktor je dao četiri tablete pacijentu: 2 tablete od svake vrste, koje se mogu odvojiti jedna od druge. Pacijent treba da uzme tablete u dve faze: jednu tabletu od svake vrste ujutro i istu tu uveče. Ukoliko iseče spojene tablete ili ne uzme tablete, pacijent će umreti. Dešava se da tablete počinju da se mešaju. Kako da uzme terapiju i preživi?

Sad razmislite, ne tražite odmah rešenje. Pročitajte zadatke i pokušajte da ih zamislite slikovito.

Još malo se potrudite.

I još….

Nećemo vas više mučiti, zato evo rešenja.

1.

Dva merenja. Kugle se podele u tri grupe: dve grupe sa tri kugle i jednu grupu s dve kugle. Prvo izmerite obe grupe sa po tri kugle. Ako je jedna teža od druge, iz nje izvadite bilo koje dve kugle i izmerite ih posebno. Ako su iste, treća kugla je ona koja vam treba. Ako prvo merenje pokaže da su obe grupe iste, izmerite dve preostale kugle iz treće grupe – jedna od njih će biti teža.

2.

Ovo pitanje testira kakvi ste u sumiranju događaja i kako sklapate činjenice. Čovek je umro pošto je ispao iz aviona koji je počeo da pada i neizbežno se srušio. Bilo je manje padobrana nego putnika, pa su izvlačili šibicu. Čovek je izvukao kraću šibicu i morao je da iskoči bez padobrana.

3.

Ispunite balon od pet litara vodom, i iz njega prespite vodu u balon od tri litre. Onda ispraznite taj drugi. Uzmite balon od pet litara i sipajte preostale dve litre u balon od tri litre. Onda ponovo napunite balon od pet litara i sipajte vodu (jedan litar) u trolitarski balon dok ga ne napunite. Tako ćete dobiti četiri litre vode u petolitarskom balonu.

4.

Bele. Samo na Severnom polu svi zidovi mogu da budu okrenuti ka jugu.

5.

Naravno da je bolje da ponovo posetite doktora i tražite nove lekove. Ionako je pitanje života i smrti. Kada bi to bili jedini lekovi na svetu, bio bi nam neophodan odgovor. Pacijent treba da podeli svaku tabletu na polovine i uzme polovinu svake tablete ujutro i uveče.