Posle Kuće Deda Mraza – Novogodišnje maštalište na Voždovcu!

0
85
Posle Kuće Deda Mraza - Novogodišnje maštalište na Voždovcu!
mastaliste
pre 10 dana pocelo je odbrojavanje
photo by marina lukic

 

Svetlost hiljada novogodišnjih sijalica na beogradskoj “Kući Deda Mraza” već više od decenije upotpunjuje sezonu novogodišnjih i božićnih praznika u našem gradu. Kuća u Gostivarskoj 32 tokom praznične sezone predstavlja ponos opštine Voždovac, a kreator dekorativnog svetlosnog spektakla, Voždovčanin Vuk Tomić, rešio je da svoj projekat proširi! Ovoga puta, pored svečanog paljenja sijalica koje je održano juče, 26. decembra u 19h, početkom januara biće organizovan još jedan dan ispunjen zabavnim programom za najmlađe stanovnike opštine Voždovac i svih njenih gostiju.

Ove godine, uz podršku gradske opštine Voždovac, Vukova kuća iz bajke postaje bajkovita pozornica voždovačkog novogodišnjeg maštališta! Biće to najlepša zimska igraonica na otvorenom, sa zabavnim programom koji je Vuk pripremio za najmlađe, koja će ove sezone biti obogaćena još jednim prazničnim danom! Dok iščekujemo tačan datum maštališta, ono što je sigurno je da će programu u Gostivarskoj ulici doneti šarenoliku zabavu, uz predstavu za decu, reprizu svečanog uključenja novogodišnje rasvete, vatromet i još mnogo iznenađenja.

mastaliste
cetiri dana pred svecano paljenje sijalica
photo by marina lukic

U susret Voždovačkom novogodišnjem maštalištu, dekoracija na kući koja nas sve više obraduje svake godine i bez koje praznici ne bi bili isti – juče su zasvetleli! Svečano paljenje sijalica na voždovačkoj kući iz bajke proteklo je u nezaboravnom maniru, uz dečji smeh koji se orio, graju oduševljenja i ostale propratne dečje radosti. A više o Vuku i pripremama za ovu bajku pričali smo sa njim u nedavnom intervjuu.

Dobro smo se utoplili i prepustili čaroliji svetlosti, plesnih i muzičkih performansa, uz neizostavne tople napitke, slatkiše i vatromet! Jer ubrzo nakon ovog Svečanog paljenja sijalica stiže i prvo voždovačko novogodišnje maštalište i još više razloga za radost!

Podrška opštine Voždovac realizaciji Svečanog paljenja sijalica i Voždovačkog novogodišnjeg maštališta prvi je značajniji podstrek koji je Vuk dobio od kako je osvojio nagradu za Najlepše ukrašenu kuću u Beogradu 2005. godine, kada je i poželeo da jednog dana ostvari svoj san i ukrasi celu Gostivarsku ulicu, grad Beograd i druge svetske metropole.

Za više informacija pratite FB stranicu “Najlepše ukrašena kuća u Beogradu”