Neka ove godine letovanje bude u Hurgadi

0
76
Neka ove godine letovanje bude u Hurgadi

Svako letovanje sa sobom donosi mnogobrojna iskustva, nove uspomene, saznanja i poznanstva. Ipak, inicijalno ono treba da nam pruži i nezaboravan odmor od posla, svakodnevnih briga i problema. Idealan spoj fantastičnog iskustva i odmora za pamćenje pronaći ćeš baš u Hurgadi.

Vreme je za Egipat

Poslednjih decenija Egipat je postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, i to nije slučajno. Naime, zanimljiva geografska pozicija, na međi Afrike i Azije, te blizina Evrope, interesantna i duga istorija, bogata tradicija i nesvakidašnja priroda, naposletku sve razvijeniji turizam, uz sve to i povoljne cene, čine da se milioni turista opredeljuju da se na letovanje upute baš u zemlju faraona.

Nezaboravno iskustvo pružaju mnogobrojna letovališta, čuveni rizorti i sjajna usluga, potom fantastične plaže, duge i peščane, more azurne boje, puno koralnih grebena i impresivnog podvodnog sveta koji se otkriva ronjenjem, zatim mnogobrojne istorijske znamenitosti, drevni gradovi i hramovi, šetnje pustinjom, jahanje kamila, vožnja kvadrovima ili bagijima, poseta beduinskim selima, specifična lokalna kuhinja, tradicionalno cenkanje… Jednostavno, pregršt je doživljaja koje u ovoj zemlji možemo iskusiti i koji će učiniti da poželimo da je ponovo obiđemo.

Grad koji je sinonim za turizam

Jedan od najatraktivnijih turističkih centara u Egiptu jeste Hurgada, grad smešten na obali Crvenog mora koji broji oko 200 000 stanovnika. Premda je ponikao od malog ribarskog mesta, s početka XX veka, poslednjih decenija intenzivno se razvijao, da bi danas bio stecište turista iz celog sveta, čuven po luksuznim odmaralištima, hotelima, restoranima, kao i po zabavi koja se u njemu može iskusiti, na primer u vidu jedrenja ili ronjenja.

Boravak u najmodernijim rizortima čini da se letovanje provede u hotelu sa all inclusive uslugom, smeštenim uz divne plaže, sa bazenima, organizovanim noćnim programom i sadržajem za decu, u čijem se kompleksu nalaze i prodavnice, apoteke i saloni. Ovde se može iskusiti iskonski odmor, ali takođe uvek postoji i opcija odlaska na neki od izleta u ponudi, kao što je, na primer, poseta Rajskog ostrva, safari, ili pak odlazak u Luksor ili Kairo.

Svako će, naravno, odabrati ono što bi najviše želeo u okviru svoga letovanja u Hurgadi, ali je dobro znati da postoje sadržaji za sve uzraste turista. Otuda je letovanje u Hurgadi jednako prijemčivo i za omladinu, i za porodice sa decom, i za stariju populaciju.

Lakše nego ikada pre

U Hurgadu se uobičajeno putuje preko neke od turističkih agencija jer je teško da bi se sve tako lepo uklopilo i po tako povoljnim cenama u samostalnoj režiji. Ponuda je nikad veća, prisutni su brojni popusti i različite mogućnosti, tako da svako može pronaći smeštaj po svojoj meri. Takođe, kako je većinom godine izrazito toplo, postoji mogućnost odlaska na letovanje u proleće ili jesen, odnosno tokom cele godine, što ovu destinaciju takođe čini popularnom.

Na Hurgadu nas upućuju i mnogobrojna pozitivna iskustva brojnih pređašnjih posetilaca, od kojih se mnogi više puta vraćaju ovoj čudesnoj zemlji. Tako da, pogledaj ponudu na internetu pod „Hurgada letovanje 2022. godine”, poseti turističke agencije, rezerviši na vreme i kreni polako s pripremama za putovanje koje će sigurno biti nezaboravno.