Search for content, post, videos

Naočare za sunce – najskuplji ženski modeli

naocare

 

Naočare za sunce – potreba savremene žene. Modni detalj koji upotpunjuje. Praktična stvar koja pomaže. Dizajnerski izraz. Komad koji može da košta pravo malo bogatstvo.

Luxuriator Style 23 Canary Diamond 65.000 $

luxuriator style 23 diamond

luxuriator style 23 canary diamond

Frankova juvelirnica je losanđeleska kompanija specijalizovana za ručno pravljenje muškog i ženskog nakita, kao i venčanog prstenja. Naočare “23” pripadaju luksuznoj kolekciji i koštaju 65.000$. Za taj novac dobijate okvir napravljen od 18-okaratnog zlata kao i 132 ručno brušena dijamanta, koji se nalaze na mostu i u uglovima. Tamna stakla propuštaju dovoljno svetla, idealno se uklapajući u zlatni ram. Drške su napravljene od bizonovog roga.

CliC Gold 18 Carat Sport 75.000 $

clic gold sport

clic gold sport

Ron Lando, vlasnik “Klik Gold”-a kreira naočare već 35 godina. Posle dizajniranja najskupljih naočara za čitanje, 2012. godine se udružio sa renomiranim juvelirom Hju Pauerom sa ciljem da naprave ove, najskuplje sportske naočare. Svaki deo je ručno rađen i potrebno je između 40 i 50 sati da se jedan par završi. Počev od šrafova i rama, pa do nosnih držača – sve je napravljeno od čistog zlata, čineći ih vrlo nepristupačnim. Stakla su obložena anti-reflektivnim slojem. Kompanija je patentirala magnetni sistem zatvaranja na mostu rama. Napravljeno je samo 100 pari ovakvih naočara.

Shiels Jewellers Emerald 200.000 $

shiels jewellers emerald

shiels jewellers emerald

Australijska kompanija “Šils” je juvelirnica osnovana 1945. godine. Na početku, njen osnivač Džek Šils je prodavao poklone, srebrninu i nakit. Delatnost je proširena kada su Albert Bensimon i njegova žena Najra kupili kompaniju 1977. godine. Potrebno je pet godina za nabavku, obradu i brušenje smaragda koji se koristi za stakla. Naočare su inspirisane rimskim imperatorom Neronom. Naime, on je smaragde koristio da bi zaštitio oči posmatrajući borbe gladijatora. Ovaj jedinstveni par naočara takođe ima ram napravljen od najfinijeg zlata u koji su utkani dijamanti.

Dolce & Gabbana DG2027 383.609

dolce&gabbana

dolce&gabbana

Donedavno, ovaj par naočara je bio najskuplji. I to nekoliko godina. Italijanska modna kuća “Dolče i Gabana” je jedna od najpoznatijih svetskih brendova. Stoga je logično da su kreirali ovaj spektakularni komad za svoje klijente. Model dolazi u zlatnom ramu sa braon zatamnjenim staklima. Logo kompanije je ugraviran u drške. Korišćeni su dijamanti tako da svako ko vas vidi zna gde ste ih kupili i koliko koštaju.

Chopard De Rigo Vision 408.000 $

chopard de rigo vision

chopard de rigo vision

Najskuplji par na svetu je napravila švajcarska kompanija “Šopard”. Udruženi sa ručnim izrađivačem luksuznih naočara De Rigom kreirali su izvrsno nijansirana stakla. Da bi opravdali cenu od skoro pola miliona dolara za vrhove drški potrošeno je 60 gr 24-orokaratnog zlata. Same drške su posute zlatnim česticama. Potpis kompanije, slovo “C”, je ugravirano između stakla i drške. Okruženo je sa 51-nim ručno sečenim dijamantom ukupne vrednosti 4 karata.