Najveći strahovi horoskopskih znakova

0
85
Najveći strahovi horoskopskih znakova
strahovi horoskopskih znakova
strahovi horoskopskih znakova

Strahovi horoskopskih znakova se kreću od onih realnih, preko polurealnih pa do imaginarnih. Neki se plaše besparice, neki starosti, neki poraza, a ima i onih koji se uopšte ne plaše.

Ovan

Kao rođeni lider, Ovan obožava da se takmiči da bi pobedio i na taj način učvrstio svoj ego. Osećaj ispunjenog života postiže prihvatanjem izazova. Fizička i intelektualna nadmoć mu ulivaju osećaj sigurnosti.

Strah od poraza je njegov najveći neprijatelj. On ga čini bespomoćnim i slabim. Ukoliko bi Ovna neko prevazišao u bilo kom takmičenju, to bi zaista bio smak sveta. Kada stvari ne idu onako kako žele, brane se grubim i sebičnim ponašanjem, u pokušaju da nametnu svoju volju.

Bik

Stvaranje sigurnosti u svetu koji ga okružuje je njegov jedini zadatak. Svaki korak unapred je pažljivo planiran, jer Bik mora da bude siguran da nove stvari neće narušiti ono što je do sada stvorio.

Najviše se plaše iznenadne promene. Strah ih tera da se grčevito štite poznatim navikama. Bikovima je nazamislivo da nemaju novac. On je za njih izvor mentalne stabilnosti i utiče na njihovo samopouzdanje. Kako biste jednog Bika uplašili na smrt, krenite sa njegovom kreditnom karticom u šoping. Obavezno ostanite nekoliko sati duže i pri tom se ne javljajte na telefon. Sigurno će vas dočekati sa izrazom lica koje je preživelo apokalipsu.

Blizanci

Potraga za znanjem i sakupljanje raznih informacija dolazi iz njihovog uverenja da ih saznanje štiti od životnog bola. Blizanci stalno moraju da budu u pokretu kako im ništa ne bi promaklo.

Njihov najveći strah dolazi od pomisli da će biti odsečeni od izvora informacija. To ih može u potpunosti paralisati do te mere da izgube dodir sa stvarnošću. Rado se upuštaju u nove avanture, i nakon pada ili propasti se veoma lako okreću novim izazovima. Sa strane gledano, deluju neustrašivo u svojoj brzopletosti.

Rak

Strahovi su prirodno stanje jednog Raka. Njihova brižna priroda ima izražene zaštitničke sklonosti. Važno im je da osete da su potrebni. Premda se ponašaju izuzetno oprezno i uzdržano, njihova osećanja su izuzetno snažna i topla.

Rakovi se najviše  plaše nepripadanja. Kada ih zarobi strah, preterano zaštitničko ponašanje može da guši bližnje. Još jedna fobija im je nedostatak novca, jer se za život nikad ne može zaraditi dovoljno. Sakupljanje i čuvanje svega je njihova omiljena disciplina i najbolje se osećaju dok nose majcu koju su pojeli moljci.

Lav

Lav mora da zna da je poseban i jedinstven da bi bio zadovoljan. Osećaj da mu je namenjena posebna sudbina izvor je njegovog ponosa. Kraljevsko veličanje čini da Lav postane topao prema okolini. Potrebne su mu pohvale i divljenje da bi bio siguran u sebe.

Lav se užasava pada sa položaja, javne diskreditacije, gubitka centralnog mesta gde mu se svi dive i klanjaju. I gde niko ni ne pomišlja da mu se suprotstavi. Beznačajnost je za njega najveća noćna mora. Ne podnosi pomisao da njegov život može biti običan. Ako ga zarobe strahovi njegova velikodušnost postaje zavist. Toplina se pretvara u aroganciju, a jedinstvenost u se pretvara u neumereno samoveličanje.

Devica

Stvaranje reda je preduslov da bi se jedna Devica osećala sigurno. Organizacijske sposobnosti, osećaj za detalje i težnja savršenstvu su njen imperativ.

Za Devicu, pravu noćnu moru predstavlja slab kvalitet svega. Počev od odnosa u okruženju, preko nerada, nereda, nepravde. Loša organizacija je dovodi na ivicu ludila kao i nesprovođenje zakona. Nered u bilo kom pogledu joj uteruje strah u kosti. Naročito emotivni haos, koji je pored uplašenosti, čini izuzetno nesigurnom. Grčevito insistiranje na sitnicama i oštra kritika drugih su njen način borbe sa strahom.

Vaga

Prihvatanje od strane okoline predstavlja imperativ jedne Vage. Zbog toga one ugađaju okolini i stvaraju skladne odnose. Trude se da zaobiđu sukobe u širokom luku.

Strahovi koji proganjaju jednu Vagu su nesklad, disbalans, nepredvidivost. Ipak, onaj najveći je nedostatak vere u ljubav, pravdu, lepotu, dobrotu i radost. Svet u kom vladaju drskost, bezobrazluk, nepristojnost je za njih pravi pakao. Vage imaju i fobiju od samoće, jednostavno joj to nikad ne smete priuštiti.

Škorpija

Škorpije su veoma intenzivne osobe koje ništa ne rade polovično. Predanost zadatku je vrlina koja ih krasi. Ta predanost je jedan vid kontrole koju Škorpija mora da ima.

Strahovi i fobije predstavljaju uživanje jedne Škorpije. Strah od smrti – ne,nikako. Više nego iko, oni jedva čekaju taj tren suočavanja. “Hoću li videti čitav život za tih par sekundi?”. Strah od bolesti – ne…Oni nemaju strah od operativnih zahvata nakon kojih stiču začuđujuće medicinsko znanje. A i oporavak stiže u najkraćem roku. Istini za volju, oni svoje strahove pomno skrivaju, čak u njima veoma uživaju. Vole da plaše druge i da ih ‘leče’ suočavajući ih sa fobijama u stilu “Šta je najgore što može da se desi?”.

Strelac

Optimizam i vera u budućnost počivaju na osećaju da je život putovanje. Za jednog Strelca, vrata novih mogućnosti uvek moraju biti otvorena.

Njihovi najveći strahovi su upisani u raspored časova, rada, obaveza. Organizacija, planiranje i uštogljenost su najveće fobije Strelčeva. Strah od sputavanja bilo koje vrste ih tera u beg. Šta će raditi sutra se nikoga ne tiče. Ruku na srce, ni oni to ne znaju, ali će im sigurno nešto pasti na pamet. Njihova deviza je nikad stalan posao, nikad b(m)račni okovi. Zvuči zabavno, zar ne?

Jarac

Uporni i ambiciozni, temeljni u svemu, najradije sami stvaraju strategiju razvoja. Veoma strpljivi, Jarčevi su u stanju da dugo budu u odori askete ne bi li na kraju pobrali plodove svog truda.

Strahovi koji ga izbezumljuju su strah od neuspeha i materijalno siromaštvo. Takođe imaju fobije od grešaka i gubitka statusa, bilo u društvu, poslu ili partnerskim odnosima. Ukoliko stvari nisu na svom mestu, Jarac se povlači u sebe i pokazuje veliku količinu nepoverenja. Kada je uplašen, on se izoluje ne bi li uštedeo neko materijalno dobro, što je za njega najveći dobitak. Jer, ovde je reč o najvećoj škrtici Zodijaka.

Vodolija

Nezavisnost, snažna volja i nepresušan izvor ideja krase Vodoliju. One vole da žive po sopstvenim pravilima i ne plaše se da budu drugačije.

Strah od okova može da ih dovede do ivice ludila. Panično brane svoju slobodu izbora, govora, svega učinjenog. Vodolije su izuzetno svesne svoje okoline i toga da nagoni i osećanja pokreću svet. Njihova iracionalnost i neobjašnjivost im uteruju strah u kosti. Strah od napuštanja logičke tačke gledišta je za njih najveći.

Ribe

Osetljive i intuitivne, Ribe duboko osećaju život. Jednom nogom koračaju u stvarnosti, a drugom grabe u svetu mašte. Osećaj sigurnosti one postižu emotivnim stapanjem.

Najveći strahovi Riba su neuzvraćena emotivna ulaganja i gubitak veze sa imaginarnim svetom. Uopšte, gubitak i odvojenost za njih su najveći izvor fobija. Život u realnom vremenu i prostoru za Ribe predstavlja veliki strah, pa je bežanje u svet mašte njihovo najbolje utočište.