Search for content, post, videos

Idete kod “fensi” frizera!? Evo koliko naplaćuju svoju uslugu najpoznatiji frizeri sveta

 Oribe

Poreklom Kubanac koji je svoju karijeru frizera započeo i razvio u SAD, u početku je radio kao asistent velikom frizeru Garenu a onda je otvorio svoj salon u hotelu Plaza u Njujorku. Njegovo šišanje koštalo bi vas u proseku 400$, jedna od njegovih klijentkinja je i Dženifer Lopez.

oribe-www.thewordygirl.co_.png.jpeg

kod frizera Oribea u salonu

 Serge Normant

Francuz poreklom, koji je isto tako svoj brend napravio u SAD, ima svoja dva ekskluzivna salona jedan u Njujorku, drugi u Los Anđelesu. Njegove klijentkinje su Sara Džesika Parker i Elen Barkin, a šišanje za obične smrtnike košta 500$.

Serge-Normant-kcc.la_1.png.jpeg

zadovoljna klijentkinja Serge Normanta

 Chris McMillan

mcmillan-www.livingproof.com_.png

Jannifer Aniston odlazi kod frizera Mcmillan-a

Još od kako je počela da glumi u seriji “Friends”, Dženifer Aniston je postala glavna klijentkinja ovog sjajog stiliste, i “furala” oduvek tu specifičnu tamno plavu tj. svetlo braon – savršeno iznijansiranu kosu koja joj je postala svojevrsni zaštitni znak. Šišanje kod Krisa košta svega 600$.

 Sally Hershberger

Poznata frizerka sa Menhetna među svojom klijentelom ima Hilari Klinton i Tom Kruza, ukoliko želite da sednete kod nje u stolicu, imajte pripremljenih bar 700$. Postala je poznata po tome što je zaslužna za čuveni look Meg Rajan i njenih blondi, kratkih i izlomljenih lokni.

SallyHershbergerhighres.jpg

Sally Hershberger poznata frizerka iz New York-a

 Frederic Fekkai

Napravio je pravi bum kada je još s’ početka devedesetih počeo da naplaćuje šišanje 300$. Izgubio je mnoge klijente, ali je zato počeo da šiša velike zvezde poput Šarliz Teron, Sigurni Viver, Meril Strip, Skarlet Johanson i mnoge druge. U ovom veku on naplaćuje šišanje 750$.

fekkainyoobserver.files_.wordpress.com_.png.jpeg

Frederic Fekkai i njegove muze

 Orlando Pita

Bavi se isključivo “haj end” klijentelom poput Džulijen Mur, Džulije Roberts i Gvinet Paltrou. Ako ga ikad sretnu u njegovom salonu , a to je prava retkost, on će naplatiti šišanje minimum 800$.

pita-youtube-maxresdefault.png

Orlando Pita

 Ted GIbson

Postao je toliko tražen da je morao da podigne cenu šišanja sa 900 na 1250$ jer nije mogao da postigne da vidi sve klijente, ostaje nam da nagađamo da li je ovim potezom dobio više ili izgubio po kojeg klijenta. Njegove klijentkinje su En Hatavej i Rene Zelveger.

aptr_hair.jpg

Ted Gibson majstor svog zanata

 Rossano Ferretti

Italijani su uvek na vrhu lestvice kada je stil u pitanju, tako je to naravno i Rosano, zvezda medju zvezdama, kome je jedna od klijenkinja Anđelina Džoli. Radio je veliki broj revija za Armanija, Iv Sen Lorana i druge. Šišanje kod ovog gospodina košta 1600$.

rossano-www.christinahouse.com_.png

Rosano Faretti italijani zaista imaju stila

 Stuart Phillips

Najpoznatiji britanski frizer može da se pohvali klijentelom poput Džejmi Olivera, Žan Klod Van Dama. On obično naplaćuje šišanje 300$, ali od poznatog magnata za nekretnine italijana Lateo Beverlija za svoju uslugu je plaćen 16.000$. U tu cenu ulazi ručak uz koji se služi šampanjac, masaža temena i custom made preparati za kosu. Pošteno.

phillips-youtube.png.jpeg

Britanski frizerski mag

 Ken Modestou

Kada vaš rad zavoli Sultan od Bruneja, za vas više nema finansijskih problema. Ken je lični frizer upravo ovog Sultana koji za svaku posetu svog dragog frizera potroši ni manje ni više nego 23.000$ svakih nekoliko nedelja. Pošto žive na različitim kontinentima, Ken leti prvom klasom iz Londona do Bruneja, da bi održavao kosu svog klijenta na zavidnom nivou.

aptr_hair2.jpg

Ken frizer sultana od Bruneja