Search for content, post, videos

Najskuplje ženske cipele u 2016. godini

ruby stilettos

Cipele su jedan od glavnih asesoara kako kod žena, tako i kod muškaraca. Iako se mnogo razlikuju po izgledu i kvalitetu, dizajnirana muška i ženska obuća jednako je tražena. Kreatori najskuplje ženske obuće su brojniji, a razlog tome je što je u dizajniranju ženske cipele dozvoljeno više eksperimentisanja, koje je po pravilu obožavano od strane žena.

Termin najskuplje cipele dolazi od ideje dragog kamenja kao ukrasa na samoj cipeli pa bez obzira na (ne)udobnost, ova obuća dostiže astronomske cifre. Postoji dosta brendova koji u svojoj ponudi imaju moderne i skupe ženske cipele,  a mi vam predstavljamo listu najskupljih ženskih cipela u 2016. godini:

Diamond Dream Stilettos by Stuart Weitzman $ 550,000

diamond dream

diamond dream

Ovaj par sandala kreirao je svetski poznati dizajner ženske obuće Stuart Weitzman. U izradu je utrošeno 1.420 dijamanata ugrađenih u platinu što ovaj model čini izuzetno skupim i poželjnim. Dva niza u obliku lanca na vrhu sandale i srebrni kaiš preko prstiju, čine da izgledaju veoma atraktivno.

Ruby Slippers by the ‘Wizard of Oz’ $ 612,000

wizard of oz ruby red slippers

ruby red slippers

Čuvene crvene cipele koje je nosila mala Doroti u Čarobnjaku iz Oza su poslužile kao inspiracija za ovaj par. Obzirom na cenu dalo se očekivati da će biti izrađene sa poludragim i dragim kamenjem, međutim cipele su napravljene od crvenih šljokica i sa po 3 kristala na mašnicama. U suštini, ovaj par ne opravdava svoju cenu skupim materijalom koji je utrošen u njegovu izradu, već ogromnom željom fanova ovog filma da poseduju iste cipele kao njihova junakinja.

Marilyn Monroe by Stuart Weitzman $ 1 Million

marilyn monroe shoe

marilyn monroe shoe

Sledeće na listi su sandale Marilyn Monroe sa potpisom Stuarta Weitzman-a. Izrađene su od kože, a cenu im podiže ruža u kojoj su Swarovski kristali. Stilski su veoma svedene i elegantne. Američka glumica Regina King ih je na jednoj aukciji platila milion dolara da bi ih obula na dodeli Oskara 2005. godine.

Retro Rose Pumps by Stuart Weitzman $ 1 Million

retro rose pumps

retro rose pumps

Ovaj par obuće je takođe stigao iz salona gospodina Weitzmen-a, a slavni vole da ga nose kada žele da zasene. Ukupna vrednost dijamanata na ovim cipelama je 100 karata što potiče od 1.800 komada, koliko je utrošeno u izradu.

Platinum Guild stiletto by Stuart Weitzman $ 1,09 million

platinum guild stilettos

platinum guild stilettos

Kada vidite potpis ovog dizajnera – očekujte neočekivano. Ovoga puta su sandale zaista moderne i glamurozne, sa kaiševima od platine u koje je ugrađeno 464 dijamanta. Veoma dugo su bile i najskuplji par na svetu. Dijamanti mogu da se izvade iz sandale ne bi li se postigao “neformalni izgled”, kako kaže dizajner. Prošetale su crvenim tepihom na dodeli Oskara 2004. godine.

Ruby Stilettos by Stuart Weitzman $ 1,6 Million

ruby stilettos

ruby stilettos

Crveni saten u koji je ušiveno 600 rubina teških gotovo pola kilograma, po sandali. Izuzetno elegantne i moderne, njihov izgled ide u paru sa ovom neverovatnom cenom. Inače je ovakav model obuće veoma poularan kod svetskog džetset-a, pa ne čudi mala egzibicija majstora za izradu najskuplje ženske obuće.

Cinderella Slippers by Stuart Weitzman $ 2 Million

cinderella clearly

cinderella clearly

Pepeljugina cipela u stvarnom životu nije izrađena od stakla. Potpis Stuart Weitzman-a donosi sandale od platine u koje je ugrađeno 565 dragulja ukupne težine 55 karata. Izuzetno sveden model, u kojem žensko stopalo dolazi do izražaja.

Tanzanite Heels by Stuart Weitzman $ 2 Million

tanzanite heels

tanzanite heels

Za kreaciju ovog para, Weitzman se udružio sa juvelirom Eddie Le Vian-om i dizajnirao sandale sa postavom od srebrne kože. Kaiš oko zgloba izgledom podseća na ogrlicu u kojoj se nalaze dijamanti težine 28 karata i plavo drago kamenje iz Tanzanije ukupne vrednosti 185 karata. Takođe poseduje i elegantni 18-okaratni plavi kamen u obliku suze, koji predstavlja privezak.

Ruby Slippers by Harry Winston $ 3 Million

ruby slippers

ruby slippers

Harry Winston potpisuje ovaj par cipela koje su u stvari duplikat Dorotinih cipela korišćenih u filmu “Čarobnjak iz Oza”. Utrošeno je 2 meseca za izradu ovog para obuće zbog dizajnerove želje za što vernijom kopijom. Napravljene su u čast 50 godina od prvog prikazivanja filma. Cipele imaju rubine vrednosti 1.350 karata u kombinaciji sa dijamantima vrednosti 50 karata.

Rita Hayworth heels by Stuart Weitzman $ 3 Million

rita hayworth heels

rita hayworth heels

Najskuplje od svih, na sebi imaju rubine, dijamante i safire. Saten boje rđe, zatvorena peta i otvoreni prsti su nešto što je Rita Hayworth prva nosila na filmskom platnu. Dizajneri astronomsku cifru opravdavaju elegancijom i stilom kojom sandale odišu. Pored dragog kamenja, ove sandale su i omaž zlatnom dobu holivudskog filma što, oni smatraju, opravdava cenu.