Muškarac koji oženi ženu inteligentniju od sebe živi duže

0
102
Muškarac koji oženi ženu inteligentniju od sebe živi duže

Uvek zanimljiva i intrigirajuća tema – kako muškarac zamišlja svoju idealnu ženu? I da li je njena inteligencija jedna od presudnih osobina zbog koje će i da je oženi? Nije tajna da je visoka inteligencija kod žena jedan od kvaliteta koji privlači i zadržava mušarca. Ipak, naučno istraživanje sprovedeno na ovu temu je dalo zanimljive rezultate.

Naime, ispostavilo se da, ukoliko muškarac oženi ženu koja ima veći IQ od njegovog, živi duže.

oženi
inteligentna zena obezbeđuje duzi zivot

Naučnici su dokazali da muškarac koji oženi ženu visokog IQ-a živi duže, manje se razboljeva i ima manje šansi da oboli od Alchajmerove bolesti. Dobro je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju demenciju jer stimulišu moždane radnje. Onda je sasvim logično i zaključiti da ukoliko imate patnera koji konstantno stimuliše vaš mozak on  ustvari produžava vaš život. Ono što ovu studiju čini još zaminljivijom jeste da iako se testovima dokazalo da neki muškarci imaju manji IQ od svojih partnerki, nisu patili ni od kakvih fizičkih bolesti. Takođe, kod ovakvih primeraka je primećena povećana količina samopouzdanja i sigurnost u svoje kognitivne sposobnosti.

Žene visoke inteligencije su nezavisnije i odgovornije. Takođe, dokazano, inteligentna žena je neurednija i ide kasno na spavanje. Muškarci koji cene tu karakteristiku uspostavljaju mnogo otvorenije i zdravije odnose tokom svog života. Kako u porodičnim odnosima tako i u svim ostalim. Ispostavilo se da je više od 3/4 muškaraca, čije partnerke imaju IQ viši od njihovog, radilo na šefovskim pozicijama, koje zahtevaju određene organizatorske i liderske sposobnosti.

Nažalost, društvo u kom živimo i dalje forsira ideju da se više vrednuje ženina fizička lepota od njenog intelekta.

Ali, ovo istraživanje dokazuje da će muškarac kom je važna inteligencija žene biti u boljoj poziciji da brine o svom fizičkom i psihičkom zdravlju. Muškarac koji se ne uplaši IQ-a svoje partnerke će čitavog života imati motiv da stigne (ili čak prestigne) svoju ženu. A ta mentalna igra je ono što im obezbeđuje zdraviji i kvalitetniji život.