Mitovi o dužini penisa – muškarci, spremite dlanove!!!

0
36
Mitovi o dužini penisa - muškarci

 Pitanje dužine polnog organa se kroz istoriju nametalo kao metafora snage, muškosti ili pak ljubavnih veština. I dok je preko 80% žena zadovoljno veličinom, tek oko 50% pripadnika jačeg pola je zadovoljno “veličinom”, pokazuju studije. Za nove partnere trenutak otkrivanja dolazi u spavaćoj sobi i on je jedino pouzdano merilo. Ali postoje brojne metode kojima se dužina penisa procenjuje i pre samog skidanja odeće, a one su većinom pogrešne.

Činjenice

penisa
sta je mit, a sta istina?

Veličina penisa je genetska predispozicija koja se najčešće nasleđuje sa oca na sina.

Prosečna dužina opuštenog penisa iznosi između 8,5 i 10 cm. U erekciji, penis može da se poveća od 75 do 100%.

Manji penisi (po dužini i obimu) obično za vreme erekcije narastu procentualno više od onih većih.

Preko 90% muškaraca spada u prosek kada je dužina u pitanju. Tek je 10% sveukupne muške populacije na planeti onih izrazito ili slabo obdarenih.

Mitovi

penisa
mitovi o duzini penisa

Veličina stopala

Ovo je jedna od najčešćih metoda procene, a stručnjaci smatraju da je do njene popularnosti doveo i čest fetiš stopala. Jedna od teorija kaže da treba izmeriti stopalo u centimetrima, potom toj brojci dodati još pet i podeliti sa dva. Dobijeni iznos trebalo bi da predstavlja dužinu penisa u erekciji, ali naučnici tvrde da ne postoji nijedna relevantna studija koja je povezala veličinu stopala sa veličinom muškog polnog organa.

Od palca do kažiprsta

Prema ovoj teoriji dužina penisa odgovara udaljenosti od korena palca do vrha kažiprsta, nakon što se prsti rašire da naprave slovo L. Razlog zbog čega je ona opšteprihvaćena je taj što uobičajen razmak odgovara veličini prosečnog penisa, ali studije pokazuju da prema ovom merenju rezultat može da odstupi za više od 3 cm.

Visina

Poput veličine stopala, visina muškarca gotovo i nema veze sa veličinom njegovog polnog organa. Prema toj teoriji, svi visoki muškarci bi imali duge penise, a oni niži male. Lekari tvrde da praksa opovrgava ovu teoriju.

Dužina palca

Prema ovoj metodi, veličina penisa odgovara dužini palca pomnoženoj sa brojem tri. U praksi, ovim merilom muškarci ispadaju značajno obdareniji nego što stvarno jesu

Ni rasa nije tačan pokazatelj

Generalno gledano, Afroamerikanci imaju najveće, a Azijati najmanje polne organe. Ipak, to nikako ne može da se koristi kao opšte merilo, tvrde istraživači. Individualne razlike tu igraju veliku ulogu, pa tako i belac ne mora da ima “samo” prosečan penis, već on može da bude i izuzetno dug ili pak kratak.

Dubina glasa

Iako većina žena generalno smatra seksualno privlačnijim muškarce sa dubljim naspram onih sa visokim glasovima, taj pokazatelj “muževnosti” takođe nema mnogo veze sa veličinom penisa, tvrde naučnici.

Izvor: Stil