Ministar Šarčević o agresiji aktivista LGBT populacije

0
62
Ministar Šarčević o agresiji aktivista LGBT populacije
MINISTAR ŠARČEVIĆ O GEJ INICIJATIVI U SRPSKOM ŠKOLSTVU: Kaznićemo svakog ko podstrekuje na homoseksualizam i uči decu DA SU BESPOLNA BIĆA!

Prvi čovek srpske prosvete – ministar Mladen Šarčević rekao je da će biti smenjeni direktori svih vrtića i škola u kojima se deca, preko obrazovnih programa, podstrekuju na homoseksualizam i učenje da su bespolna bića!

On je u izjavi za priznao da takvi programi postoje u našem obrazovnom sistemu. Ali je napomenuo da će se lično potruditi da se nijedno dete ne školuje prema njima.

Šarčević je rekao da ima informaciju da je u vrtiću “Izvorčić” na beogradskom Kanarevom brdu organizovan seminar u kom su vaspitači radili po programu koji sugeriše da su deca “polno neutralna bića”. Da im se treba obraćati u srednjem rodu i podstrekivati dečake da se igraju sa lutkicama, a devojčice sa autićima. Autor ovog programa je Centar za interaktivnu pedagogiju.

Saznao sam za taj seminar i odmah ga stopirao. Tražio sam da se sporni programi, u kojima se deca uče da su bespolna bića, odmah revidiraju. Dok se to ne uradi, svako ko radi po njima biće kažnjen. Od direktora, do vaspitača i nastavnika – rekao je Šarčević.

Prema saznanjima izvora, čak su se i vaspitači u vrtiću “Izvorčić” pobunili kad su dobili programe u kojima im se sugeriše da decu uče da su “bespolna bića”.

Kada smo videli o čemu je reč, zaista smo se pobunili. Rekli smo da nećemo da pohađamo takav seminar. I na taj način deci odmalena namećemo da budu nešto što zapravo nisu. Ubrzo je priča stigla i do roditelja, koji su negodovali. Kada je direktorka videla da je “vrag odneo šalu”, brže-bolje je iz naziva seminara izbacila “polnu osvešćenost”. Sazvala je roditeljski i svima nama rekla da to nije tako “kako izgleda” – kaže vaspitačica iz ovog vrtića.

Direktorka “Izvorčića” Radmila Aranđelović nije želela da objasni smisao ovakvog učenja mališana. Ipak je rekla da “nije baš onako kako se priča” i da je za seminar tražila odobrenje roditelja.

“Nije onako kako izgleda”-znači ustvari – prihvatite laži za istinu. Kako bismo na miru mogli da afirmišemo lgbt inicijative. Inače aktivisti LGBT populacije pobunili su se protiv sadržaja u pojedinim udžbenicima, u kojima su navedene strogo činjenice, jer su uvredljive za LGBT.

Dakle, trebali bismo da izbegavamo istinu a plasiramo laži svojoj deci. Tj da im ispiramo mozak kako bi bili u modernom smislu, civilizovani, tj kako bi prihvatili sve prozapadnjačke neoliberalne devijantne vrednosti.

Tražila sam saglasnost roditelja da se održi ovaj seminar. Onaj ko tvrdi da tema “polna osvešćenost” samo znači da ćemo decu učiti da nemaju pol ne priča istinu – kratko je odgovorila direktorka.