Zašto mogu da se odreknem svega, ali tebe nikada

0
74
Zašto mogu da se odreknem svega
nikada
nikada bez tebe

Danas, više nego ikad do sada, htela sam pet minuta samo za sebe. Pet minuta da budem JA – ne supruga i majka, već samo JA. Mala, bezbrižna JA koja želi da pobegne od stvarnog u nestvarni svet, ali nisam to uradila. Danas, kad mi je više nego ikad trebalo da budem sama, odlučila sam da ti budeš sa mnom. Tu na grudima, što bliže srcu.

Trebala sam da očistim nered u kuhinji – ali nisam.

Htela sam da izvadm veš iz mašine, da ga okačim da se suši, ispeglati ono što je suvo i složiti – ali nisam.

Trebala sam da iskoristim dva slobodna minuta da se istuširam, možda operem kosu i nabacim nešto šminke na sebe – ali nisam.

Možda ne bi bilo loše da sam odgovorila na imejlove i proverila silne propuštene pozive, a kojih je bilo dosta u protekla sedamdeset i dva sata.

Bilo bi dobro da usisam stan, obrišem prašinu sa knjiga, pokupim razbacane stvari sa poda. I da jedem, da, bilo bi dobro i jesti, kažu da treba redovno.

Razmišljala sam da te tako uspavanu odnesem u sobu i stavim u krevetac i bacim se na posao.

Nisam uradila ništa što je trebalo da uradim, sve sam ostavila “za posle”, jer su tvoje  nožice tako čvrsto pripijene oko mene da nemam snage da ih odvojim i spustim u krevetac. Nisam uradila ništa što je trebalo da uradim, jer sam umesto svega toga izabrala da te držim. Rukama, na prsima, tu kraj srca. Izabrala sam da slušam kako dišeš dok su nogice još uvek čvrsto pripijene oko mene, a tvoja glava je tik na mom srcu. Sve je to sada tu u mojim rukama, a čini mi se kao juče da si bila u stomaku, isto tako mala i sklupčana.

Svi moji planovi i “možda bi trebalo to da uradim” padaju u vodu. Ja sam izabrala da te držim. Ti si moj (ne)mir i ispunjenje sna. Moja oluja i mirna luka. Ti si moj prvi i jedini izbor.

Ti si moje SVE!

Izvor: Lola.com