Uputstvo za upotrebu “bolesnog” muškarca

0
63
Uputstvo za upotrebu
uputstvo
bolestan muz

Bilo bi divno imati uputstvo za upotrebu muškarca koji je dobio grip. Još ako je “teški bolesnik” ujedno i vaš muž, a gripa ga je oborila u postelju vikendom, čarobni štapić bi vam oboma spasio život.

Vikend je za mame uvek najudarniji deo nedelje, a bez tatine pomoći pretvori se u ludnicu. Njegova “pomoć” u vidu “gledam ih kako se igraju”, zna često da bude dragocena. Deca imaju temperaturu, tata uvek skoči po sirup i sl. A šta kada je ON bolestan ?

Transparentnost

Ubrzo nakon što kine treći put uzastopno, jasno vam je šta se sprema. On vrlo brzo namesti “ono” lice i znate da su njegove lađe krenule da tonu. Spušta ramena i počinje da diše na usta. Koristi neke supermoći da namesti one teške kapke. Osmeh sa lica je nestao i pojavio se sivi oblak iznad glave. Ne možete pogrešiti, hvata ga prehlada!

Merenje temperature

U tom snuždenom stanju uspeva nekako da SAM koristi toplomer. Prekorno vas pogleda što ipak to niste vi učinili. Kako biste se iskupili, najbolje je da mu donesete ćebe i ušuškate ga. Lomi ga temperatura 37.3 na električnom toplomeru. Znači bar pola stepena niže, ali on oseća da je počelo.

Uzdasi

Kada je shvatio da ste toliko zauzeti da nemate kad da ga pogledate, pažnju počinje da vam privlači teškim uzdasima. To zapomaganje je specifično, nema veze sa tugom i bolom, karakteristično je samo za grip. Najviše taj uzdah podseća na: “ako ovo preživim sad, sve ću preživeti”.

Poznati tekst

Ako niste dovoljno poklonile pažnje stanju u kome se dragi nalazi, čeka vas poznati repertoar. Oči, sinusi, nos i grlo sve mu se pokvarilo, boli ga i jako mu smeta. Žene nikad nemaju taj osećaj, veoma zanimljivo. Boli ga celo telo, mišići i ne može “ništa na usta”. Mogao bi jedino možda pohovano belo meso, pire krompir i neku salaticu. Slatko ne može. Ništa, osim krempite.

“Kafu mi draga ispeci”

Počinje saga: “Dodaj mi, ajde ti, meni nije ni do čega!”. Eto tako, baš teško bolestan, ne treba mu ništa samo po koja voćka, možda duks da mu ne bude hladno, lagana klopa samo – ništa teško, ceđena narandža – to bi ga spasilo, “A med?” – može i malo meda… obloge od rakije… češkanje bi ga ozdravilo odmah…Pa kako da vam ne bude žao, da se ne rastopite od tuge i muke što je njega snašla ta teška, neizlečiva bolest zvana GRIP?