Pametne žene se u braku prave da su glupe

0
97
Pametne žene se u braku prave da su glupe
pametne zene
pametna zena

Pametne žene su lako prepoznatljive. Retko se termin “pametna”  odnosi na zanimanje, profesiju ili neko intelektualno dostignuće. Pametna je, podrazumeva se, ona koja se dobro udala, i koja uspeva da hendluje sve kako treba. Bar spolja.

Nekada su babe govorile, “vidiš kako je ona pametna, samo ćuti, a muž sve po njenom radi”. Zar to nije predivno. Ona ćuti, a stvari se same dešavaju kao u filharmoniji. Bakute bi još na to i dodale “a vidiš, kako ih sve drži”, misli se na porodicu – valjda pod kontrolom. Taj termin “držati” je uvek delovao konfunzno.

Kako se ustvari pametne žene ponašaju u braku…

Treptanje

Nikad, ali nikada ne pokazuje da zna da uradi više od onoga što želi da radi. Nikada ne menja sijalicu, ne tegli kese iz prodavnice i ne pokušava da radi sto stvari u isto vreme. Govori mirno i vodi psa sa sobom. Nikada ne pokazati svoje supermoći u javnosti. Kad muž menja sijalicu ili kreči, ona samo trepće i obavezno mu se divi kako je sposoban.

Selektivni sluh

Ovo je jedno od najmoćnijih oružja koja održavaju dobar i stabilan brak. Žena selektivnog sluha, uvek, svom mužu da još jednu šansu da ponovi neku nebulozu. Oni pametni muškarci će se probuditi nad svojom glupošću i najverovatnije je neće ponavljati. Selektivni sluh kod žene ušpara i do nekoliko svađa u toku dana.

Dovoljno pametna

Mudra žena je samo dovoljno pametna, ne previše. Ne pravi se pametna što bi se reklo, i uvek ostavi prostora svom dragom da pokaže da je pametniji od nje. Ovo je specijalna ezoterična veština za koju je neophodan urođeni talenat.

Računi i ostala zabava

“Ajde ti plati meni nije ni do čega”. Ona je unapred znala da ako jednom ode da plati račune to postaje njena obaveza. Pa onda sledi, “jao, pa kako ovo, nemam pojma, pogledaj molim te koliko je konfuzan račun za struju”… tu bi trebalo najverovatnije napustiti prostoriju i nakon nekoliko sati uputiti pitanje da li je račun plaćen.

Svekrva

Ovo bi mogao da bude jedan od najvećih benefita sakrivanja pameti. Ljubav bi prosto mogla da procveta. Svekrve nisu oduševljene snajkama pametnicama. Kada bi njoj prepustile pijedestal najpametnije, mogle bi čak da iskusite i ljubav s’ njene strane. Ili neku kombinaciju ljubavi i sažaljenja.