Ubedljivo najiritantniji saveti o roditeljstvu

0
103
Ubedljivo najiritantniji saveti o roditeljstvu

Saveti o roditeljstvu stižu uvek i sa svih strana. Hiljadu ljudi, hiljadu ćudi.

saveti o roditeljstvu
nepotrebni saveti o roditeljstvu

Budite oštriji da dete ne manipuliše vama.

Deca brzo odrastu, a ovaj savet obično dele oni stariji kojima se čini da vreme leti. Postavite granice lepog ponašanja, ali ne budite prestrogi. Deca su ipak deca.

Dete treba samo da se uspavljuje čim napuni 6 meseci.

Ne puštate svoje dete da plače do iznemoglosti i svi pretpostavljaju da će biti nemoguće kad poraste. Ima onih koji misle da detetu odmah treba pokazati “ko je gazda” iako se ono još bori da savlada obične muke sveta oko njega. Bolje ga mazite i pružite mu podršku. Budite obzirni prema svom detetu.

Neka jede sve.

I neke odrasle osobe ne jedu sve. Loše je da mislite da malo dete može da svari sve. Postavite zdrave temelje pravilne ishrane.

Nemojte previše da brinete oko deteta, neka pojede i nešto sa zemlje.

Ovo već spada u zanemarivanje. Vaša brižnost ne treba da se procenjuje. Takođe i oni koji kažu da ne trčkate oko njega u parku, neka se malo udari i nauči pameti, nemaju puno osećaja. Niko ne želi da vidi svoje dete kako pati i kako ga nešto boli. U svakom slučaju ne treba biti baš ni helikopter.

Savet: Naspavajte se sada jer, kad beba dođe, nema spavanja.

Tehnički ovo je savet za trudnice. Osim medveda, niko ne može da odspavati zimski san i nakon nekoliko meseci se probuditi naspavan za idućih godinu, dve, tri. I kada se rodi dete često čujete da treba da spavate dok mališa spava, ali to je nemoguće. Ili želite da ga posmatrate ili već imate 1001 obavezu po kući. Ili, čak, poželite da uradite nešto za sebe.

Izvor: Ringeraja.rs