Search for content, post, videos

Mlečna formula – odlična užina vašeg deteta

Deca su najčešće vrlo živahna i stalno su u pokretu, i puno se troše. Zbog toga je važno da njihova ishrana bude hranljiva, raznovrsna i da ima u svom sastavu dovoljno vitamina i minerala koji su neophodni za optimalan rast i razvoj organizma.

Odličan obrok odnosno užina za vašeg mališana može biti mleko napravljeno uz pomoć mlečne formule, koja će mu pružiti sve potrebno u jednom obroku, a vrlo često, mleko će umiriti i uspavati vašeg mališana.

Mlečna formula obezbeđuje pravilan rast i razvoj vašeg deteta

Mlečne formule za bebe i decu u svom sastavu najčešće različite vitamine, minerale i proteine, među kojima je i gvožđe bez koga nema pravilnog i zdravog razvoja i rasta. Takođe, mlečne formule sadrže različite vrste omega 3 masnih kiselina, koje su zadužene za pravilan razvoj mozga i očiju kod beba i male dece. Mlečne formule su obogaćene i određenim probioticima i prebioticima, koji potpomažu održavanje zdrave sluzokože creva i pomažu da se mleko lakše vari, pa ne morate brinuti o grčevima kod vaše bebe – neće ih biti.

Različite vrste mlečnih formula

Na našem tržištu se može pronaći veliki broj različitih mlečnih formula. Razlikuju se po proizvođaču, zemlji porekla, uzrastu deteta za koji su namenjene, zatim po obliku u kome dolaze ili po nekim specifičnim karakteristikama. Dakle, pri kupovini mlečne formule za vaše dete treba da obratite pažnju na to da li je ona odgovarajuća za uzrast vašeg deteta. Mlečne formule se obeležavaju rednim brojevima, pa je broj 1 predviđen za bebe do 6 meseci, odnosno predstavlja početno mleko i početnu ishranu novorođenčeta. Zatim, broj 2 je namenjen deci od 6 do 12 meseci koja pored mleka počinju da uzimaju i čvrstu hranu, a broj 3 i 4 su predviđeni za decu stariju od godinu dana. Veoma je važno da birate mlečnu formulu u skladu sa uzrastom deteta, jer ona prati potrebe deteta za vitaminima i mineralima u datom dobu razvoja i adekvatno odgovara na njih. Izborom prave mlečne formule vaše dete će imati kvalitetan obrok ili užinu koja će zadovoljiti sve njegove energetske i nutritivne potrebe.

Odaberite formu mlečne formule koja najviše odgovara stilu vašeg života

Mlečne formule se najčešće proizvode u praškastom obliku. Pripremaju se kada je vaše dete gladno, što garantuje da će dete uvek piti sveže i kvalitetno mleko. Sama priprema je vrlo jednostavna: potrebna vam je flašica za bebu, topla voda a sama mlečna formula se dozira uz pomoć kašičice koja je deo pakovanja. Mlečna formula se dozira u skladu sa preciznim i jednostavnim upustvom koje se nalazi na pakovanju mlečne formule. Pored ovog oblika, mlečne formule se mogu pronaći i u obliku koji je odmah spreman za upotrebu. Ovaj oblik mlečne formule ne zahteva nikakvu pripremu, samo se otvori i beba ga može odmah koristiti, što je veoma praktično ukoliko ste često u pokretu i van kuće, na nekom izletu ili u kupovini, a vaša beba je gladna i vreme je za njenu užinu. Međutim, ovaj oblik mlečne formule je dosta skuplji i ima kraći rok trajanja u odnosu na praškaste mlečne formule.