Search for content, post, videos

I kada je minus pravac s detetom napolje!

minus
minus

napolje i kada je minus

I kada je minus, pravac s detetom napolje!

Kada zasneži, mirišu sećanja na detinjstvo…

Pogledam kroz prozor… vidim veje sneg. Javljaju se sećanja na detinjstvo, drvene sanke i malo brdašce iznad škole. Puno, puno dece koja se spuštaju vrišteći od sreće i kojoj je jedina briga da se ponovo popnu da bi se opet spustila.

Gumene čizme, crveni nosići, kape i šalovi koje su bake štrikale tokom cele godine.

Sećate li se svog detinjstva? Sećate li se svih onih divnih trenutaka provedenih napolju, škripanja snega pod čizmicama, i mokrih rukavica. Da li će i vaše dete jednog dana moći da se seti snega, hladnih ručica, vaših ruku na konopcu sanki?

Detetu treba svež vazduh i aktivnost i zimi, kao i tokom ostalih godišnjih doba.

Izvedite dete napolje. Uz tople duboke eventualno gumene čizmice, i tople vunene čarape opustite se i uživajte zajedno sa vašim mališanom. Deca treba da budu deca. Da šljapkaju, da se igraju, da se prljaju…

Biće zdravija

Kod mnoge dece koja ne provode dovoljno vremena napolju dolazi do nedostatka vitamina D. Vazduh unutar kuće manje je zdrav. Deca koja se igraju napolju imaju bolji vid i ređe su im potrebne naočare. Pretpostavlja se da je to između ostalog i zbog toga zbog toga što manje gledaju u ekran.

Biće srećnija

Sunce, svež vazduh i fizička aktivnost podstiču dobro raspoloženje.

Dobiće novog drugara, Sneška Belića
Kestenovi, grančice, kamenčići – zameniće oči, usta i štap. Ponesite od kuće i šargarepu za nos i vaš mališan će sa zadovoljstvom učestvovati u ovoj snežnoj ceremoniji.

I na kraju, ne zaboravite na slikanje u snegu, biće tu sjajnih fotki!

“Kada zasneži, mirišu sećanja na detinjstvo….gazim radosna dubokim snegom, u crvenim čizmama, i sa osmehom velikim kao kuća.”

Izvor: Ringeraja.rs