Jesen ne znači zbogom igrama u parku

0
139
Jesen ne znači zbogom igrama u parku

Pre nego što pogledate ove slike zapitajte se šta jesen izaziva u vama. Potom pokušajte da se setite šta je jesen izazivala u vama dok ste bili dete. I dok vodite vaše za ruku govoreći mu da pazi na barice i blato setite se:

Sve se može oprati osim uspomena.

jesen u parku
jesen u parku

Jesen u parku može biti sjajna stvar. Opalo lišće neverovatno privlači decu, naročito ono skupljeno na gomilu. Skakanje po njemu i razbacivanje jedino mogu da oneraspolože ljude koji ga skupljaju. Svi ostali izađu zadovoljni sa takve zabave. I deca i roditelji.

sakupljanje jesenjih plodova
sakupljanje jesenjih plodova

Kestenje, lešnici, žirovi, šišarke- sve su to potencijalni materijali koji mogu da se iskoriste za igru i zabavu.

penjanje po drvecu
penjanje po drvecu

Ova zabava u parku je moguća i tokom leta, ali jesen ima jednu prednost- opalo lišće. Na taj način dete stiče izvesnu dozu sigurnosti zbog preglednije situacije. Na roditeljima je da izaberu dovoljno čvrstu granu, sve ostalo prepustite deci.

skakanje po baricama
skakanje po baricama

Jesen može da se podeli na suvi i mokri deo. Čarolija mokrog dela jeseni sadržana je u baricama. Pravi izazov, kako za roditelje tako i za decu. Sudeći po slikama na koje često nailazimo, ne postoji stvar koja decu više oslobađa od skakanja po baricama.

igranje u blatu
igranje u blatu

Još jedna disciplina koja nikako ne bi smela biti uskraćena. Kada prestane kiša i ostane blatnjava barica, možda će vaše dete poželeti da se igra u njoj. Ako je samo ne primeti, vi mu skrenite pažnju. Šteta je propustiti neke barice u životu, naročito dok ste mali.