Search for content, post, videos

Ako imate dete u znaku Ovna biće galame u kući…

ovna
Ako imate dete u znaku / podznaku Ovna često dolazi do galame i potrebe da dete dominira i bude u svemu prvo. Ovaj znak je pod uticajem planete Mars i zato dete ne uspeva da se smiri. Često ulazi u sukobe jer tako najbolje “komunicira”. Reaguje brzo i naglo, naljuti se ako posumnjate u njegovu ispravnost. Sa njim treba postupati sa puno obzira i diplomatije. Deci rođenoj u znaku Ovna pubertet predstavlhja buran period, pogotovo oko 14 godine, jer ranije sazrevaju. Morate od malena da ih učite redu i tačnosti, jer im to nije jača strana karaktera. Takođe, treba da ih učite da se više posvete sportu i sportskim aktivnostima. Obratite pažnju, jer mogu često biti skloni povredama glave i visokim temperaturama.
ovna

astrologija

Ako je vaše dete rođeno u znaku / podznaku Bika sigurno ste imali priliku da vidite da je to dete koje voli da se suprotstavlja i kritikuje. Potrebno je biti strpljiv sa njima, jer oni ne vole da osete vašu nervozu i napetost. Ne vole da ih iko tera na bilo šta. Ta deca će vas slušati ako osete da ste sigurni u sebe.

Ovo dete će lakše da prihvati vaše savete ako govorite mirno, iako je to ponekad teško.

Naviknite se da sa njime razgovarate o svemu, pa ćete izbeći nesporazume i sukobe. Kod Bika može da se pojaviti lenjost, koja je svojstvena ovom znaku. No ne treba da silite stvari već samo treba pokušati biti smiren u odnosu sa ovim detetom. Obratite pažnju na ishranu, jer ova deca mnogo vole slatko i sam organizam im traži slatke stvari, pa mogu da pate od gojaznosti.
Ako je dete rođeno u znaku / podznaku Blizanaca ima jako komplikovan karakter, jer su to deca koja su vrlo nestašna. Nemirnog su karaktera, rasute pažnje, pa kod njih treba raditi na pojačavanju koncentracije. Ovo su vesela i duhovita deca.

No, u isto vreme mogu da budu otvorena i iskrena, ali i povučena.

Sa detetom Blizancem treba da postupate nežno i naizgled nezainteresovano. Pratite šta radi, ali tako da ono to ne primeti. Obično trenuci krize i nervoze kod takve dece brzo prolaze i ona ponovo postaju vesela i razigrana. Ovde je potrebno da se obrati pažnja na disajne organe i način disanja, jer mogu imati probleme tog tipa.
Ako je vaše dete rođeno u znaku / podznaku Raka to je “problem” u najavi. To dete  je veliki emotivac i vrlo često nerealno živi u svom izolovanom svetu. Njemu je potrebno da mu se veruje i pruži podrška, jer mu je to veoma važno za zdravo razvijanje emocija.

Dete rođeno u znaku Raka učiniće sve da zadobije ljubav i pažnju roditelja, ali se u pubertetu menja.

Tada postaje svesno svojih mogućnosti i ničim ga više ne možete odvratiti od njegovih odluka. Može biti veoma tvrdoglavo i često radi na svoju štetu. Veoma im je osetljiv stomak, zbog nervoze i emocija koje proživljavaju, pa često dolazi i do zatvaranja u sebe. Ovom detetu generalno prija sport za izbacivanje negativne energije, koju akumulira unutar sebe. Od sportova mu najviše odgovara plivanje.
Ako je dete rođeno u znaku / podznaku Lava onda i ovde postoji problem koji se vezuje za emotivnost i dramatizovanje. Ovo dete reaguje veoma burno, dramatično i lako se rasplače.

Voli publiku, pa je u stanju pred drugima da reaguje burnije da bi ostavilo utisak.

Ovo je vrlo teško dete zbog kojeg se roditeljima često “diže kosa na glavi” i zna da bude neposlušno. Najbolje je da u takvim situacijama ne reagujete burno i da previše ne raspravljate. Kod malih Lavova ništa nećete rešiti svojim besom. Možda vaše dete samo na taj način proverava sebe i svoje sposobnosti. Ovo dete je puno energije, pa je dobro da se usmeri na neki sport. Po mogućnosti da taj sport bude timski, jer na taj način može suzbiti egocentrizam. Najbolji lek za ovu decu su ljubav i razumevanje.
Ako imate dete rođeno u znaku / podznaku Device ono će se ponašati kao “starmalo” odnosno dete koje ima jaku inteligenciju. Može da bude nesigurno i ima  stalnu potrebu da se preispituje. Ono traži podršku i to kroz stalnu potrebu da komunicira sa drugima. Takođe, imaće stalnu potrebu za samoćom. Nemojte da pokušavate da uđete u njegov svet, jer vam to nikada neće dati.

Trudite se da uvek bude sigurno u vašu ljubav i naklonost.

Obično ova deca vole knjige i da se više bave sobom na taj način. Devicu uglavnom zanimaju odrasle, zrele osobe, a ne njeni vršnjaci. Trudite se da svom detetu uvek budete prijatelj i da ga razumete. Često razgovarajte i nikada ga ne tretirajte kao dete.

Ako je vaše dete rođeno u znaku / podznaku Vage onda je jako mirno i ljubazno. No, kako postaje starije može postati džangrizavo, kritikovati sve oko sebe i da stalno gunđa. Ako se to dogodi, treba pažljivo da ga usmeravate. Koristite istovremeno ljubav i strogost. Ovo se dešava, jer je njegova planeta Venera, koja kada je dobro postavljena daje crtu smirenosti i harmonije sa sobom, ali kada je loše postavljena ili kada u toku puberteta prima negativne uticaje tranzitnih planeta ovo dete postaje veoma negativno raspoloženo, menja poglede na svet i postaje nestabilno.

Zato je u tom periodu jako bitno da ga ne osuđujete već da nađete meru u svemu.

Ovo dete voli umetnost i može u njoj naći svoju buduću profesiju.

Ako vam je dete rođeno u znaku / podznaku Škorpije nikad nemojte da posumnjate u njegove sposobnosti, bilo da su stvarne ili zamišljene. Pluton, planeta koja je vladajuća za znak Škorpiju, podarila je bogatu, ali komplikovanu ličnost. Ovo dete, kad dođe u pubertet, uopšte ga ne zanima šta vi o nečemu mislite ili kako postupate.

Ako ga i naterate na nešto, to će biti uz toliko napora da će vam prisesti.

Ali pošto su to veoma emotivne osobe, onda je najbolje da pokušate da doprete do njih putem emotivne podrške i razumevanja, jer kod njih ne pomažu kazne ili ucena.
Ovo su vrlo komplikovana deca koja imaju jake emocije, ali ih kriju od svih, te često deluju hladno i distancirano. Savet je da uvek pokušavate otvoreno da razgovarate. Koliko god da dete u početku odbija takav način, na kraju će da se otvori pred iskrenom navalom vaše pažnje i ljubavi. Za njih je jako bitan sport, pa bi bilo dobro da se bave bilo kojim, jer je važno da izbace negativnu energiju, na bilo koji način i bilo kada.

Dete rođeno u znaku / podznaku Strelca je uglavnom jako aktivno i okrenuto društvu. Ima veliku potrebu da bude van kuće. Nije uvek uključeno u ono što se dešava oko njega, jer je često okupirano sobom i svojim akcijama. Obično ima manju krizu u ranom pubertetu, ali to može da bude želja za većom samostalnošću.

Ovo dete je puno ideala koje ne treba rušiti. Čak i ako priča stvari koje nemaju veze sa istinom, ono ne laže!

To je samo način na koje ih on vidi. Često, ovo dete i kada poraste ima taj pomalo naivan način sagledavanja stvari oko sebe. Uvek se u životu vezuje za ljude koji su slični njemu i koji mu daju vetar u leđa. Vladar  Strelca je Jupiter pa problemi mogu nastati u vezi ishrane, jer ova deca mogu biti veliki gurmani, skloni gojaznosti.

Dete rođeno u znaku / podznaku Jarca je ozbiljno i odgovorno od prvog dana života. Ne pravi velike probleme, ali samo ako ga ne dirate i na zapitkujete mnogo. Poslušno je i voli red, pa zbog toga poštuje roditelje i starije.

Jarčevi ne vole da se sa njima postupa kao sa decom, čak i kada to jesu.

Vole da imaju obaveze, pa im slobodno zadajte poneke. Većinu problema ova deca rešavaju sama i vrlo rano počinju da se zatvaraju u svoju sobu, gde traže mir i samoću. Morate da imate razumevanja prema njihovim željama, jer proizlaze iz dubine njihove duše. Ovo dete nije sportski tip, ali zbog mogućih problema sa kostima i kičmom, dobro je da se bavi nekim vidom sporta.
Ako je vaše dete rođeno u znaku / podznaku Vodolija veselo je i živahno, ali može da postane zamišljeno i tužno, jer njime vlada Uran koji može svašta da donese. Zato nikada ne možete da znate kako će ovo dete da reaguje. Ovom detetu je potreban njegov prostor i često se ponaša kao da ga ništa ne zanima. Morate mnogo da se trudite da ga izvučete iz apatije.

Poneseni iznenadnom velikodušnošću, male Vodolije mogu sve svoje stvari, knjige ili igračke da poklone prijateljima.

Potrebno je da poradite sa ovim detetom na njegovoj samokontroli i potrebi da se nekako suzbije njegova jaka individualnost koja može lako da pređe u egocentrizam.
Dete rođeno u znaku / podznaku Riba uvek će biti nežno i okrenuto unutrašnjem svetu. U kritičnim godinama će više bežati u svet mašte, čitaće knjige i udaljiće se od porodice i prijatelja. Nemojte da brinete zbog toga, već mu stvorite toplu atmosferu punu ljubavi i pažnje.

Svojom intuicijom i senzibilnošću ono će da shvati da nešto nije u redu i pokušaće to da ispravi.

Ribe su previše kritične prema sebi i sklone da potcenjuju sebe, da budu jako nesigurne. Zato, uvek im dajte osećaj da pripadaju vama i da imaju pripadnost porodici, jer im je to jako važno.
Autor: astrolog Nena Janković