Search for content, post, videos

5 preporuka za najbolje letovanje u Hurgadi

letovanje u Hurgadi

Zemlja faraona i piramida je destinacija koja je zanimljiva turistima širom sveta, a poslednjih godina mami pažnju i naših putnika. Kažu da Egipat treba posetiti barem jednom u životu. Obzirom na brojne akivnosti i znamenitosti koje vas tamo čekaju teško da će vam samo jedno putovanje u ovu zemlju Severne Afrike biti dovoljno. Mi vam za početak preporučujemo letovanje u Hurgadi, kao nabolju dobrodošlicu na crni kontinent.

Kada je u pitanju Hurgada, letovanje tamo podrazumeva svakodnevnu avanturu, pa ne bi bilo loše da se pripremite za sve što vas čeka. U nastavku teksta saznajte šta sve možete raditi ako se odlučite za letovanje u Hurgadi.

Okupajte se na plažama Crvenog mora

letovanje u Hurgadi

Ovo mesto koje je nekada bilo izolovano i relativno malo ribarsko selo danas je grad pun turista koji okuplja i ljubitelje ronjenja. Hurgada od 60-ih godina 20. veka nosi priznanje za prvu komercijalnu ronilačku bazu na Crvenom moru, pa ne čudi što je ova destinacija jedna od omiljenih za ljubitelje ovog sporta.

Hurgadu odlikuju duge peščane plaže, mirno more i sunce koje garantuje da ćete se sa ovog putovanja vratiti sa željenim tenom. Ovo letovalište u ponudi ima oko stotinu hotela, i dobar deo njih ima svoje privatne plaže.

Ukoliko se ne bavite ronjenjenjem, ne brinite. Plaže Hurgade su odlične i za druge vodene sportove. Ovde će se sigurno zabaviti i ljubitelji surfovanja, jedrenje, pa i pecanja.

Upoznajte se sa istorijom Egipta

Ova zemlja poznata je po bogatoj istoriji i bila bi šteta da je posetite a ne naučite nešto više od njoj. Čuvene piramide su izgrađene od kamenih blokova koje su robovi prenosili preko Nila.

Zbog verovanja u zagrobni život, Egipćani su u Keopsovu, Kfenovu i Mikerinovu piramidu zajedno sa umrlim unosili sve njegove vredne stvari. A sve kako bi njegova duša mogla da bogu sunca Amon-Rau ponudi svoje blago u zamenu za dobar zagrobni život.

Nedaleko od Kefrenove piramide nalazi se i Sfinga – mitološko biće sa ljudskom glavom i telom lava. Ovaj spomenik je dugačak 73 metara, a visok oko 20, i ostavlja jak utisak na sve koji imaju priliku da ga vide. Obilazak ovih znamenitosti svakako treba da bude na spisku vaših prioriteta prilikom posete Egiptu.

Isprobajte gurmanske specijalitete

Putovanja su odlična prilika da se upoznate sa novim kulturama, ali i egzotičnim specijalitetima. Obavezno posetite restorane u Hurgadi i isprobajte egipatsku tradicionalnu hranu.

Njihova hrana bazira se na jagnjećem mesu i upotrebi sočiva i povrća, te je izuzetno pogodna za vegane. Razni recepti humusa i falafela, jela napravljenih od mlevenih semenki, boranije, graška, leblebije i pasulja su nešto što je zanimljivo mnogim turistima.

letovanje u Hurgadi

Isprobajte i šavarmu, jelo slično girosu. Sastoji se od kuglica od mlevenog mesa spakovanih u tortilju, sa dodatkom različitih soseva i priloga. Od dezerta možete isprobati i sutlijaš, sudžuk, alvu i baklavu.

Upustite se u Safari avanturu

Izlet koji je gotovo svim turistima omiljen jeste čuveni Safari, odnosno odlazak u beduinsko selo. Ova avantura podrazumeva vožnju moto – bagija, razgledanje kampa, jahanje kamila, obilazak mini ZOO vrta i terarijuma.

Džipovima ćete proći pred peščanih dina i imati priliku da uslikate čuvenu fatamorganu. U večernjim satima imaćete priliku da vidite zvezde na nebu iznad Sahare, što će posebno obradovati ljubitelje astrologije, ali i romantične duše.

Provedite se u noćnim klubovima

Ono što sigurno možete da očekujete kada je letovanje u Hurgadi u pitanju jeste dobra zabava. Ukoliko je noćni život ono što vas zanima, nema razloga za brigu jer ćete i te kako biti zadovoljni.

U ovom gradu postoji na stotine diskoteka, a gotovo svaki hotel poseduje sopstveni noćni klub. Neki od najpoznatijih klubova u Hurgadi su Ministry of Sound, Hard Rock Cafe, Calypso Disco, Hed Kandi i Papa’s Beach Club. Većina njih nudi provod tokom čitave noći na plaži.

Svi koji posete Hurgadu vraćaju se puni pozitivnih utisaka, pa i vi možete očekivati samo najbolje. Rezervišite svoje putovanje preko agencija ili bookinga. Istražite koja mesta možete obići i spremite se za nezaboravnu avanturu.