Search for content, post, videos

Razlike između BB, CC, DD, EE i PP krema i kako izabrati najbolju

krema

Krema sa oznakom BB je postala hit među damama, u kratkom vremenskom periodu. Dizajnirana tako da pokriva sitne nesavršenosti lica, nije ni čudo. Paralelno sa BB kremom, pojavile su se i i kreme drugih svojstvava, označenih takođe slovima abecede. Mi vam ih predstavljamo sve, uz kratak opis svojstva kao i kako da izaberete za sebe najbolju.

BB krema

bb krema

za sitna ostecenja

BB je skraćenica od balzama lepote (beauty balm). Hidrira kožu lica i ublažava crvenilo. Idealno pokriva proširene pore i ublažava sitna oštećenja kože.

CC kreme

cc krema

pomaze za ravnomeran ten

CC označava kontrolu boja (colour control). To i jesu svojstva ove kreme jer idealno izjednačava ten. Ne preporučuje se osobama sa masnom i kombinovanom kožom.

DD kreme

krema

za zrelu kozu

Daily defense. Kreme sa ovom oznakom vrlo dobro čuvaju lice od spoljnih uticaja, naročito Sunčevih zraka. Predviđene za zreliju kožu.

PP krema

krema

kao zastitna podloga

Skraćenica od protection primer, PP je podloga za šminkanje. Čestice silikona popunjavaju sve neravne delove kože lica, čineći je glatkom. Odgovara svim tipovima kože.

EE krema

kreme

blag piling

Neka vrsta blagog pilinga, EE čisti pore i rešava se nečistoća. Extra exfoliation kreme takođe štite od sunčevih zraka i nisu preporučljive za ljude sa osetljivom i suvom kožom.