Nakit i asesoari koji će obeležiti sezonu jesen-zima 2016./2017.

0
103
Nakit i asesoari koji će obeležiti sezonu jesen-zima 2016./2017.

 

Nakit i asesoari su finalni začin svake odevne kombinacije, budite spremni ove jeseni za najluđe komade ikada.

Najrazličitije boje, materijali, oblici, veličine i svi varijeteti zastupljni su u jednakoj meri.

Krzno

Veštačko i pravo krzno se vraća  “na ulice” kroz velika vrata. Torbe kompletno napravljene od krzna sa još dodatim krznenim detaljima, pravi modni pleonazam. Ko zna, možda sledeće sezone vidimo i polarne lisice umesto šaleva oko vrata. Ove zime će društva za zaštitu životinja imati pune ruke posla.

nakit i torbe
krznena sik torba

Oblici i torbe

Ne postoji ni približno konkretan oblik tašne koji se može nazvati HIT-om sezone. Sve, od malih torbi preko ramena, shopper, “Birkin”, boho-hipi, pismo, klač… do najnovijeg izuma u tom domenu “KNOT”- u prevodu čvor tašna. Poznati brendovi u dizajnerskoj industriji baš su se potrudili da ovu jesen naprave raznolikom.

nakit i torbe high end design
rec velikih dizajnera

Nakit

I dalje je predimenzionirani nakit u modi, sve od perli do simetričnih, masivnih, metalnih ogrlica i “CHOKER”-a. Ono što se može definisati kao generalno zajedničko, jeste da sav nakit ima onaj antikvarni look, izgleda kao da ste ga nasledili, a ne kupili. Ono što je zanimljivo kao novi detalj je da se pojavljuju ogrlice sa ogromnim privescima koje izgledaju kao da su ukradene iz egipatskih sarkofaga.

nakit trendi
trendi nakit

Bedževi, broševi i pluskvamperfekat

Opet u prodavnicama možete da pronađete broševe. Deluje kao dobra anegdota, ali je ipak deo realnosti. Broševi, koliko god da su novi, uvek imaju onaj prizvuk prošlosti, podsećaju na bake-dame, crno-bele filmove i parfem u bočici sa pumpicom sa strane. Na svoj šešir, kaput, sako ili bluzu nadenite broš ili broševe, ova jesen kaže: “što više to bolje”. Za urbane kombinacije koristite stare bedževe.

nakit louis vutton
louis vutton bros

Kamenčići u kosi

Ukrašavanje kose u aristokratskom stilu iz viteških vremena, logično u bojama bronze i starog zlata, krasile su kose manekenki na mnogim pistama prilikom prikazivanja modela dolazeće sezone. Nakit za kosu može da se nosi u vrlo retkim prilikama zbog svoje nepraktičnosti, međutim ako idete na neki prijem ili priredbu, ukoliko ukrasite svoju frizuru ponekim kamenčićem nećete pogrešiti.

nakit za jesen 2016
varijacija na temu tijare