Konturisanje naspram oblika vašeg lica

0
108
Konturisanje naspram oblika vašeg lica
konturisanje
konturisanje

Konturisanje može i dalje da se nazove svežom vešću u domenu šminkanja.

Nekada je savršeni mejkap podrazumevao: podlogu, tečni puder i fiksiranje puderom u prahu. To je bio must have trio, prvi zakon profesionalnih šminkera.

Danas, najpoznatiji mejkap artisti sveta su na najbolji mogući način promovisali konturisanje. Ovaj zadatak se obavlja uz pomoć hajlajtera, korektora i tamnijeg pudera. Oni se nanose na određene delove lica, a potom se uz dobru četku uradi  blendanje. Nanesena sredstva neophodno je lepo ukombinovati, kako vam lice ne bi ličilo na cirkus.

Ovakvim načinom šminkanja možete da otklonite mane sa lica i  istaknete njegove prednosti. Konturisanje vam daje moć da suzite lice, definišete nos, pa čak i da postignete efekat liftinga očnih kapaka.

Okruglo lice

Odaberite idealnu boju tečnog pudera, u skladu sa svojom bojom puti. Puder nanosite velikom okruglom četkom. Sledeći korak je da hajlajterom obeležite delove lica na koje želite da skrenete pažnju. Jednu crtu izvucite je po dužini nosa da bi delovao uže, a potom nanesite još nekoliko crta po sredini čela i brade. Oni delovi vašeg lica koji vam nisu omiljeni i ne želite akcenat na njima- iscrtajte tamnijim puderom: obraze, vilicu, nos i dno brade. Potom četkom ujednačite da bi sve izgledalo prirodno. Svetlim puderom pređite preko čela, duž nosa i vilice. Ukoliko želite da dodate boju licu nanesite blago rumenilo na obraze.

Srcoliko lice

Koristite hajlajter dve nijanse svetliji od boje vašeg tena. Isrcrtajte nekoliko linija u obliku lepeze na čelu. Takođe, ovim hajlajterom iscrtajte bradu i predeo oko očiju, kako biste stavile akcenat na centar lica. Ukoliko želite da suzite jagodice uvucite obraze, a potom puderom, koji je tri nijanse tamniji od vaše kože popunite rupe u obrazima da bi podigle jagodice. Istom bojom, možete da osenčite predeo iznad čeone kosti ukoliko želite da suzite čelo. Sve izblendajte četkom, prekrijte puderom i fiksirajte kompakt puderom.

Dijamantski oblik lica

Prvo nanesite tečni puder kako biste izjednačile ten. Potom iscrtajte dve linije hajlajterom preko čela, duž nosa i po sredini brade. Na ovaj način ćete da stavite akcenat na centar lica. Tamnijim puderom osenčite lice sa strane, da bi delovalo idealno simetrično. Velikom okruglom četkom sve izblendajte. Na kraju dodajte korektor ispod očiju i sve zacementirajte puderom u prahu. Možete dodatno da koristite rumenilo, kako biste istakli jagodice.

Četvrtasto lice

Tečni puder u skladu sa tenom je – podloga. Zatim,  hajlajterom iscrtajte predeo oko očiju, sredine čela i  sredine brade. Nakon toga, tamnijim puderom osenčite uglove čela i vilice. Na ovaj način dodajete definiciju čelu, a bradi dajete utisak malog liftinga. Sve izjednačite četkom i dodajte još jedan sloj tečnog pudera da bi konture delovale mekše. Svetli puder u prahu  nanesite ispod očiju, preko čela i preko brade. Tako će lice da deluje znatno uže, a brada lepo izdefinisana. Bore oko očiju se više neće videti. I u ovom slučaju možete da koristite rumenilo kako biste istakle jagodice.