Hijaluronske kreme za lice – preventiva protiv starenja kože

0
159
Hijaluronske kreme za lice - preventiva protiv starenja kože

Čuveni sastojak koji briše bore i hidrira kožu, otkriven pre 60 godina u očnoj jabučici, danas se izoluje iz kreste određenih vrsta petlova – hijaluronska kiselina. Ona je sastavni deo većine organa, a najviše je ima u koži, hrskavicama i vezivnom tkivu. U kozmetičkom smislu, hijaluronska kiselina podstiče proizvodnju kolagena, koji je odgovoran za elastičnost kože.

Hijaluronske kreme su kreme za lice koje u svom sastavu imaju od 0.5% do 5% hijaluronske kiseline i kao takve u gornjem sloju kože se zadržavaju do 8 sati. Preporučuju se osobama sa izuzetno suvom kožom lica i predstavljaju izvrsnu preventivu protiv preranog starenja kože lica. Na tržištu su se pre nekoliko godina pojavile i hijaluronske kreme za ostale tipove kože, a mi vam predstavljamo neke od njih:

Afrodita cosmetics Hyaluron lift hranljiva lifting krema

afrodita hujaluronska krema
afrodita hyaluron lift

Uz inovativnu patentiranu 100% prirodnu hijaluronsku kiselinu ova Afroditina krema sadrži i kompleks ceramida koji podstiču proces obnove hidrolipidne barijere u površinskom sloju i štite kožu od štetnih spoljnih uticaja. Hranljiva lifting krema sa regenerativnim učinkom najviše odgovara suvoj koži bez tonusa. Kao dnevna nega je odlična, a ukoliko je koristite kao noćnu kremu slobodno je nanesite u debljem sloju.

Eucerin Hyaluron – filler dnevna krema

eucerin hyaluron filler
eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron – filler dnevna krema je namenjena mešovitoj i masnoj koži. Ova medicinska kozmetika je poznata po proizvodima bez parabena i parfema. Kombinacija hijaluronske kiseline i saponina omogućava joj prodiranje u dublje slojeve kože i delovanje na mesto gde bore nastaju. Odlična je podloga za šminku.

L’Oréal revitalift dnevna krema

L’Oréal revitalift
L’Oréal revitalift

Po prvi put, u laboratorijama L’Oréal-a stvorena je posebna formula protiv dubokih bora koja u sebi spaja Pro-Retinol A, agens protiv bora snažnog dejstva koji podstiče regeneraciju kože i Fibro-Plastyl. Prva tehnologija L’Oréal-a koja ima za cilj da stimuliše stvaranje 8 prirodnih liftera da bi koža povratila funkciju prirodnog samozatezanja. Dnevna krema čini vašu kožu čvršćom i lepšom. Ova kozmetička kuća iz programa revitalift nudi i kreme za masnu i mešovitu kožu lica.

Personalne kreme sa hijaluronskom kiselinom

personalne hijaluronske kreme
personalne hijaluronske kreme

Ove kreme pravi farmaceut posebno za vaš tip kože. Sadrže visok procenat hijalurona (i do 80%) i oslobođene su konzervansa i parfema. Kao takve, ne iritiraju kožu i, za razliku od fabrički proizvedenih, su mnogo finansijski gledano pristupačnije. Sadržaj ne prelazi 30ml, što je sasvim dovoljno za 3 meseca korišćenja, koliko im i traje rok.

La Prairie skin caviar luxe cream

la prairie skin caviar creme
la prairie skin caviar creme

Ovaj evropski brend za negu kože, se nalazi u posedu nemačkog konglomerata Beiersdorf-a koji potpisuje i vlasništvo Nivea i Eucerin kuća. La Prairie je linija ekskluzivne kozmetike za negu lica kako zbog sastojaka tako i zbog cene. U njihovom sastavu, obzirom na namenu, ćete pronaći zlato, platinu, kavijar, korenje raznog bilja i enzime iz konjske dlake. Hijaluronska krema, pored kiseline, sadrži i kavijar koji pomaže regeneraciju kože. Pored kvaliteta i cene odskaču od standarda pa ćete za jedno pakovanje morati da izdvojite od 390$ do 800$.