Search for content, post, videos

FILERI, najefikasnije sredstvo u borbi protiv starosti

nepravilnosti na kozi

 

slojevi koze lica anti age

slojevi koze lica anti age

Fileri ili punjači, su sredstva koja mogu biti potpora kože ili sluzokože, a kojima se vrši popunjavanje praznina do kojih dolazi u koži tokom života, za popunjavanje bora, ili sa druge strane, se vrši podlmađivanje i ulepšavanje lica ili povećanje usana. Najčešće se primenjuju u regiji lica, ali svoju primenu mogu da pronađu i na drugim delovima tela.

Postoji više vrsta filera ili punjača koji se mogu koristiti u kliničkoj praksi. Među one koji se najčešće primenjuju spadaju:

Hijaluronski fileri;

Silikonski fileri;

Kolagenski fileri;

Plazma obogaćena trombocitima kao punjač (PRP);

HIJALURONSKI FILERI

Kao što smo već napisali, hijaluronski fileri predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela. Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma, i preko 50% hijaluronske kiseline svakog organizma se nalazi u koži. Snažno vezivanje vode je jedna od odlika hijaluronske kiseline, pa se osim za filere koristi i kao sredstvo koje je neizbežan deo kvalitetne kreme za lice. Hijaluronski fileri se mogu injektirati u svim regijama lica, a osim lica svoje mesto mogu pronaći i u tretiranju regija na vratu, dekolteu ili šakama.

Popunjavanje bora hijaluronskim filerima

Tretmani koji se primenjuju pri uklanjanju bora zavise od same regije koja se tretira, kao i vrste samih bora. Za bore koje se nalaze u regiji oko usana preporučuje se popunjavanje bora filerima koji u toj regiji daju najbolje rezultate. Kako se pored popunjavanja bora, hijaluronski fileri koriste i za popunjavanje i povećanje usana, možemo slobodno reći da je tretman filerima najbolja i potpuna opcija za ovu regiju.

Povećanje i korekcija usana hijaluronskom kiselinom

Pored popunjavanja bora, hijaluronska kiselina u vidu hijaluronskih filera svoje mesto pronalazi i kod popunjavanja, tj. povećanja i korekcije usana. Ovo je najbolji vid popunjavanja i povećanja usana. Pre svega, jer je hijaluron pouzdan filer zato što je prirodan, ne izaziva alergije, i rezultati su  odmah vidljivi.

Mezoterapija

je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema. Podrazumeva ubrizgavanje u srednji sloj kože i potkožno tkivo tankim iglicama, manje doze aktivnih koktela, sastavljenih od prirodnih ekstrakata vitaminskih kompleksa, aminokiselina, lipolitika… na problematičnim mestima.

Tretmani se rade po regijama:

Zona butine;

zadnjica;

kolena;

Zona stomaka i pojasa;

Zona ruku i ramenog pojasa;

Kokteli se spravljaju individualno prema pacijentu i prema problemu koji treba rešiti. Najčešći problemi su:

Gubitak masnih naslaga u obimu, reoblikovanje tela;

Celulit;

Zatezanje kože;

Aktivni kokteli mogu rešavati sva 3 problema istovremeno sa tim što se već posle prvog tretmana vidi gubitak u obimu, a kasnije i zatezanje kože.

Tretman traje oko 30 minuta i preporučuje se od 3 do 8 tretmana.

Tretmane radi lekar specijalista sa višegodišnjim iskustvom u mezoterapiji.

Mezoterapija treba da se radi jednom u 3 do 4 nedelje.

Kontraindikivona je u: trudnoći, dojenju, malignim oboljenjima, teškim kardiovaskularnim i bubrežnim insuficijencijama.

Lice i mezoterapija

Ovo je tretman izbora za osvežavanje, podmlađivanje. hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea.

Može da se radi na 2 načina:

Sa iglom (tankim iglicama se u mezoterm ubacuju aktivni kokteli);

Ili aparatom, bez igle (gde se određenim niskim frekvencijama radio talasa stvara probojnost ćelijske membrane i aktivni kokteli se ubacuju direktno u ćelije mezoterma);

     Na ovaj način mogu se rešiti problemi kože širokog spektra. Na primer, ublažavanje i prevencija bora, podizanje tonusa kože, rozacea, akne, hidratacija, tamni kolutovi ispod očiju, rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži, ali je najčešće primena u prevenciji i borbi protiv starenja kože i bora.
     Radi se serija jednom nedeljno od 2 do 6 tretmana, najčešće 4.

PRP TRETMAN

  PRP je nehirurški tretman podmlađivanja, koji se radi  tako što se pod kožu kanilom ubrizgava krvna plazma obogaćena trombocitima, koja se izdvaja iz krvi klijenta.
   Zahvaljujući tome, nema apsolutno nikakvih neželjenih efekata po zdravlje.  Ova revolucionarna procedura pruža neverovatno podmlađivanje kože. Suština tretmana su trombociti (krvne pločice) koji sadrže brojne faktore rasta. Oni stimulišu proizvodnju kolagena i keratina.  PRP tako vraća licu volumen, smanjuje bore, poboljšava teksturu i tonus kože.

 

    Procedura podmlađivanja lica plazmom obogaćenom trombocitima predstavlja revolucionarnu, potpuno prirodnu proceduru sa neverovatnim rezultatima podmlađivanja lica i kože. Bazira se na apliciranju plazme obogaćene trombocitima u regije koje se tretiraju. Najvažnije prednosti procedure su korišćenje krvne plazme koja je prirodni sastojak organizma, zatim bezbolnost, trenutni oporavak i dugotrajni rezultati.

Efekat se vidi tri nedelje posle tretmana, a za maksimalni efekat treba da sačekate osam nedelja, pošto se vremenom sve više kolagena i keratina oslobađa ispod kože. Rezultat traje dve godine ili nešto duže.

   Na ovaj način tretiraju se obrazi i srednji deo lica, bore oko očiju, nazolabijalne brazde, vrat i linija vilice, dekolte, ožiljci od akni, šake… Postupak traje od 60-90 minuta, zavisno od težine slučaja. Za najbolje rezultate preporučuje se 3 do 6 tretmana. Tretmani se rade jednom mesečno.
   45 minuta pre intervencije hirurg nanosi na lice anestetičku kremu, tako da većina pacijenata ne oseća ništa. Potom se vadi krv iz ruke, obrađuje se u laboratoriji i injekcijom ubacuje gde treba. Sam tretman PRP traje oko 20 minuta. Nakon tretmana  se nesmetano možete vratiti svojim aktivnostima.  Posle tretmana retko se može pojaviti blago crvenilo, ali ono nestaje za najviše nedelju dana.
   Kada se tretman ne primenjuje:
   PRP tretman se ne sme primenjivati kod osoba sa aktivnom infekcijom kože, aknama, kožnim bolestima (SLE, porphyria, alergije), karcinomom, takođe kod osoba koje primaju hemoterapiju, teškim metaboličkim i sistemskim bolestima, poremećajem funkcije trombocita (tj. bolestima krvi).