Kratko uputstvo za osluškivanje sopstvenog srca

0
56

Osluškivanje srca je od velike važnosti za podizanje i izgradnju svesnosti. Vaš zadatak nije da tražite ljubav, već da pronađete sve barijere unutar sebe koje ste postavili da biste se odbranili od nje.

Reč za svesnost i ispunjenost u mnogim azijskim jezicima je jedna reč.

Kada se vežba svesnost onda se postiže i ispunjenost. Drugim rečima, naš cilj je razvijanje stanja budnosti o našem trenutnom iskustvu. Da srce zna da ga čujemo i da doživi prisustvo mudrosti u telu. U okviru mekog prostora unutrašnje tišine, srce šapuće istinu. Često, dok jurimo kroz dane, moje srce će me dozivati da usporim, da oslušnem, da udahnem. Primetićete da je veoma lako da propustite ovo nežno mrmljanje.

Ova praksa osluškivanja sopstvenog srca nam pomaže da zavirimo u sebe, da budemo prisutni u ovom momentu, da svarimo svoje iskustvo, da zaista doživimo svoj život. Kako budete radili češće ovakve stvari, primetićete da se svest razvija i produbljuje.

Postojaće dani kada bez obzira na želju osluškivanje neće dati rezultate. Međutim, budite strpljivi. Jer ne možete rascvetati cvet ako budete vikali na njega. Strpljenje je ključ. Iz tog stanja koje je možda najteže u životu postići, javlja se i ona zdrava ljubav prema sebi. Bez te iste ljubavi nema daljeg deljenja. Oni, nažalost koji akumuliraju previše te ljubavi ne deleći je definišu se kao egoisti. U najboljem slučaju. Ko drugima samo broji mane, teško da je sam  prihvatio svoje. No, čovek uči dok je živ, neka nam je svima sretno!