10 rečenica koje u svom repertoaru koriste manipulatori i narcisi

0
97
10 rečenica koje u svom repertoaru koriste manipulatori i narcisi
narcisi
narcisi i selfi

Narcisi i manipulatori su rođenja braća fenomenološki, te im se rečnik kojim se služe ne razlikuje u mnogome. Sva sreća, uz iskustvo, lakše ih je razotkriti, a za one koji još nisu ispekli zanat raspoznavanja evo nekih smernica da su naišli na ljude iz ovih grupacija…

1.”Nisi me najbolje razumeo”

Ako im se suprotstavite sa zdravim argumentom, manipulator-narcis, koristiće ovu frazu. On pribegava ovoj rečenici kako bi se pre svega odbranio, a na kraju i vas unizio zajedno sa vašim argumentom.

2.”Preteruješ”

Ako ste na pragu otkrića nekih njihovih namera, bićete zaustavljeni ovim glagolom. Ne mogu da podnesu da budu razotkriveni.

3.”Ti si taj kome treba to”

Ovo je odgovor na bilo koju kritiku upućenu njima. Odmah će prebaciti “vodu na vašu vodenicu” i vama prišiti svoju osobinu ili situaciju koju su izazvali.

4.”Baš si naporna/glupa/nesposobna, haha, ma samo se šalim”

Koristiće “šalu” kako bi vam zaista rekli šta misle o vama. Ukoliko je potrebno da vam neko kaže da se šali nakon svoje izjave, onda zaista nešto nije u redu. Pošto su oni sebi na pijedestalu večitog šampiona, ljude oko sebe posmatraju kao niža bića.

5.”Nije ti stalo do mojih problema”

Egomanijaci i manipulatori su toliko opsednuti sobom, da im ne može biti jasno da nisu i svakom drugom biću na planeti centar sveta. Ukoliko se niste srušili od bola što On ili Ona ne može da reši neki banalni problem, sigurni smo da ćete čuti upravo tu frazu.

6.”Ali ti si..”

Ti si nebitan ili nebitna u prevodu…Nije tebi isto kao meni, meni je moj život teži (čitaj važniji), nego tebi tvoj. Ako pokušate od manipulatora i narcisa da dobijete razumevanje ili podršku…Uvek će pomenuti svoje probleme koji su “veći” od vaših..Takođe manipulatori misle da ste vi svoje probleme zaslužili, a oni svoje nikako nisu.

7.”Tako si divna/ljubazna/nesebična..”

Ovo ćete čuti ako podiđete njihovoj manipulaciji. Samo u tom slučaju, razume se, oni mogu da vam daju takvo priznanje.

8.”Niko me ne voli”

Ona dečija tužna rečenica, koja ostane da ordinira i prati manipulatore čitavog života. Ovu frazu će koristiti, kada odlučite da ne podiđete njihovim manipulacijama.

9.”izvini, tako sam užasna/užasan, ne znam zašto si uopšte sa mnom”..

Kada naprave neki “kuršlus” i duboko vas pobede ili nasamare, narcisi, u strahu da će vas izgubiti, priskaču ovoj krilatici. Naći će način da kod vas izazovu sažaljenje i na kraju čak i da se osećate krivim što ste uopšte pomislili na prekid odnosa sa tom osobom. Na ovaj način minimiziraju svoju grešku i uvlače vas dublje u svoj svet.