Search for content, post, videos

Kako tehnologija olakšava život modernoj ženi u 2018. godini

moderna devojka na ulici - brzo moderno doba

Biti žena 21. veka uopšte nije lakoSvakog dana su žene izložene nekim novim izazovima, problemima, stresnim situacijama. Srećom, 21. vek je vek neverovatnih tehnoloških pronalazaka.

Neki od njih su upravo osmišljeni da pomažu ženama kako bi se što lakše i elegantnije nosile same sa sobom i organizovale na poslu, u teretani, u kući, na ulici, prilikom putovanja.

Bellabeat Leaf pametni nakit

Bellabeat Leaf pametni nakit možete nositi svakoga dana, bez obzira na odevnu kombinaciju. Možete ga kupiti u verziji ogrlice, narukvice ili broša. Pored toga što je zadovoljio standarde po pitanju dizajna, Bellabeat Leaf pametni nakit je stekao popularnost jer pomaže ženama da se izbore sa svakodnevnim stresom.

Bellabeat pametni nakit prati Vaše dnevne aktivnosti, kako i koliko spavate, podseća na menstrualne dane, a čak predviđa i stres na osnovu praćenja Vašeg organizma. Zahvaljujući alarmu, ovaj pametni nakit Vas budi i podseća na dnevne aktivnosti. Takođe Vas podučava i podstiče na meditaciju.

Vodootporan je i napravljen od prirodnih materijala.

Naya oprema za dojenje

Na žalost, ne mogu sve mame da budu stalno uz svoju novorođenu bebu i hrane je. U tom slučaju je oprema za dojenje koja uključuje pumpicu za izmuzavanje mleka najbolje rešenje. Bebi neće nedostajati mleko, a Vi ćete koliko-toliko bez griže savesti obaviti šta morate.

Najveći broj opreme za dojenje stvara nelagodan utisak kod žene. Pumpice su uglavnom teške, nisu elegantno prenosive, zahtevaju pranje posle svake upotrebe. Srećom, kompanija Naya je izašla u susret dojiljama svojom tehnološki savršenom pumpom za dojenje.

Naya oprema za dojenje je lagana, tiha, mobilna sprava, a u trenutku izmuzavanja masira Vaše grudi tako da nema bola.

Naya oprema za dojenje se kupuje u beloj i srebrnoj boji i izgleda kao da se radi o Apple proizvodu.

Korisne aplikacije za moderne žene

Danas je život bez mobilnog telefona nezamisliv kako muškarcima, tako i ženama.

Kada kupuju telefon, ženama je bitna boja i dizajn modela, ali i karakteristike kamere, trajanje baterije i količina memorije. Večita je dilema u vezi sa izborom Androida iPhone-a, međutim kada za nekoliko godina uređaj treba zameniti, prilikom otkupa iPhone telefona, može se dobiti znatno veća cena, pa se može reći da to opravdava malo veću inicijalnu investiciju.

Bez obzira koji model imate, možete skinuti i besplatno instalirati aplikacije koje će Vam biti korisne u specifičnim i svakodnevnim situacijama. Saznajte koje aplikacije olakšavaju život ženama u 2018. godini.

Aplikacija za vođenje evidencije o kontracepciji – myPill

Žene koje piju kontraceptivne pilule moraju disciplinovano da vode računa o tome kada ih piju. Šansa da žena zaboravi da popije kontraceptivnu pilulu je velika, a posledice mogu biti neprijatne i dovesti do neželjene trudnoće.

U tom slučaju je najbolje instalirati aplikaciju myPill koja će Vas obaveštavati kada da popijete pilulu, kao i kada da kupite novo pakovanje.

Devojka koristi laptop

Aplikacije za osećaj sigurnosti u nevolji – Companion i Women’s security

Ukoliko želite da se osećate sigurno u svakom trenutku, instalirajte aplikaciju Companion ili Women’s security.

Ukoliko želite da koristite aplikaciju Companion, označite destinaciju na kojoj se nalazite i krajnju destinaciju. Takođe označite „kompanjone“ tj. prijatelje koji će automatski biti pozvani ukoliko se Vama na putu nešto desi. Slična njoj je i aplikacija Women’s security koja se može povezati sa bluetooth narukvicom. Ukoliko ste u nevolji, dovoljno je pritisnuti dugme na narukvici i Vaš poziv stiže do policije, hitne itd.

Aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa – Clue

Da Vas menstruacija ne bi neprijatno iznenadila, instalirajte aplikaciju Clue koja će Vas na vreme obavestiti kada ćete dobiti sledeći put. Za početak, unesite datum kada ste poslednji put dobili i kada po Vašoj pretpostavci treba ponovo da uđete u menstrualni ciklus.  

Aplikacija Clue Vas obaveštava i povodom plodnih dana.

Clue nije jedina aplikacija koja pomaže ženama da isprate menstrualni ciklus, ali je najpopularnija. Slične su i aplikacije WomanLog i Period-Tracker.

Aplikacija za praćenje treninga – Endomondo

Endomondo je aplikacija koja se odlično pokazala za praćenje trkačkih treninga. Bez obzira da li se bavite brzim hodom, trčanjem ili vožnjom bicikla, zahvaljujući aplikaciji dobijate tačnu statističku sliku Vaših fizičkih aktivnosti.

Aplikacija se pokazala pouzdanom po pitanju GPS signala uz pomoć kojeg funkcioniše.

Korisnici aplikacije naročito hvale socijalni aspekt Endomondo aplikacije – dok vežbate, niste usamljeni zahvaljujući drugim korisnicima sa kojim sve vreme imate interaktivnu komunikaciju.

Aplikacija za što bolju organizaciju – Evernote

Da biste se uspešno izborili sa svakodnevnim obavezama i poslom, ili napravili što uspešniji plan putovanja, potrebna je dobra organizacija. Ukoliko ne želite ili nemate da plaćate ličnog asistenta koji će ići za Vama, sve zapisivati i podsećati Vas šta u kom trenutku treba da se uradi, dovoljno je instalirati aplikaciju Evernote.

Evernote je zamišljen da bude zamena za personalnog asistenta. Možete praviti audio i video zapise, umesto klasičnih beležaka.

Aplikacija za vođenje dnevnika ishrane – My Fitness Pal

Aplikacija My Fitness Pal je veoma popularna među ženama koje vode računa o zdravoj ishrani ili imaju problem sa viškom kilograma. My Fitness Pal zamenjuje ličnog trenera i nutricionistu.

Koje namirnice su visokokalorične a koje nisu, koje namirnice i vitamini odgovaraju Vašem organizmu i koja dijeta je najbolja za Vas, sve to možete saznati brzo, lako i jednostavno bez odlaska kod lekara.

Pored aplikacije Fitness Pal, za žene koje žele da smršaju i disciplinovano se drže određene dijete zarad što boljih rezultata, odlično su se pokazale i aplikacije My Diet Coach i Lose It!

Aplikacija za mlade mame – Cozi

Cozi je najtraženija i najpopularnija aplikacija za mlade mame. Organizovati porodicu, naročito ukoliko broji više od tri člana nije ni malo lak zadatak.

Cozi Vam pomaže da napravite šoping listu, kao i listu dnevnih i porodičnih aktivnosti. Ime svakog člana porodice je istaknuto određenom bojom, što Vam vizuelno olakšava korišćenje aplikacije.

Sakupljanje i čuvanje recepata, kao i organizacija obroka nikada nije bila jednostavnija.  

Čini se da nikada nije bilo teže biti žena koliko danas, jer pored uloge majke i domaćice, od žene se očekuje da bude poslovna, negovana, nasmejana, organizovana. Uz pomoć mobilnih aplikacija i raznih drugih tehnoloških pronalazaka, bez problema i s lakoćom možete da se nosite sa bremenom modernog doba.