Search for content, post, videos

Ako vam je bilo teško da završite osnovnu školu, ne brinite, biće vam lako da kupite doktorat!

doktorat

Doktorat ili doktorirati, pitanje je sad?

doktorat

doktorat

Danas, savestan roditelj brani svom detetu da uči. Ti profesori, to samo nešto traži, nešto hoće, imaju neku sumanutu ideju da deca, koja im dolaze na nastavu, treba ponešto i da nauče. Savestan roditelj taj profesorski prestup smatra užasnim. Dete treba što manje da bude pod stresom od klasičnog  obrazovanja, kako bi moglo s punom pažnjom da prati dodatnu nastavu na rtv PINK. Ionako, sadržaji sa PINK-a uredno ulaze u sastav udžbenika tj. nastavni program…

Sećam se kad sam bila klinka trebalo je nekoliko odeljenja u školi da uče dva jezika uporedo. Uh, i tada je, početkom devedesetih, bilo jako puno savesnih roditelja koji su se tome oštro protivili. Bili su u pravu, kakva je to glupost da deca nauče dva jezika?! Da se njima podjednako koriste kada je važan samo engleski. Bože, tog degradirujeg školskog programa koji konstantno tera decu da uče.

Zato danas, kada se za nekoga tvrdi da radi na sebi – to ustvari znači da on ide redovno u teretanu. Kad je neko debeo – danas stručno kažemo “ne radi na sebi”.

Kakvi timski sportovi, to je za sirotinju koja nema “love” da plati pravu stvar. To je samo pokušaj da se deca bave sportom. Pravi rad na sebi odvija se isključivo u teretani i to ne bilo kako, već uz ličnog trenera. Ako vas ne ispunjava dovoljno teretana, možete ići na neke motivacione kružoke da se osećate kompletnima.

Muškarac koji radi na sebi, ne sme ništa da radi, ali bi morao da ima para. Ako su pare kojim slučajem od roditelja, da se to ne pominje. U svakom slučaju, važno je da kupite doktorat. Logičan nastavak – neko će vas iz Vlade Srbije ili regiona kontaktirati da dobijete prvi posao u diplomatiji. Možda dobijete čak poziv za posao na “aerodrumu” Nikola Tesla. Ili kao naš prehlađeni gospodin – doktor koji je bio pozvan od strane kosovskih Srba jer je imao doktorat, da bude savetnik kancelarije za KIM. Prvi posao – direkt u Nemanjinu. Prosto je. Imajte nade, savesni roditelji, ne brinite što deca neće da uče.

Žena koja pak radi na sebi, mora malo više da se pomuči. Ona ne samo da mora da radi na sebi, nego mora ponešto i da ugradi u sebe. Bez silikona mi se ne pojavljuj na šalteru da kupiš doktorat. Kakva je to sramota. Koje će ministarstvo takvu da te zaposli?! Prvo ugradi na(u) sebi, pa radi na sebi u teretani i onda kad kupiš diplomu osnovnih studija, dobiješ popust 30 % na kupljeni doktorat. E to je to, ko prati redosled, ne može da pogreši. Najpre dobijate poziv iz Ministarstva spoljnih poslova, to je provereno već.

Čuj učiti, Bože sačuvaj. Tamo da ponavljaš šta je neko imao da kaže. Ili, ne daj Bože, još gore da to zapamtiš, a najgore od svega bi bilo da to i razumeš. Vrhunac svega bi bio znati nešto i uraditi. Taman posla.

“Hajde molim vas, pa da nikad ne dobijete posao u Vladi. Ni slučajno.”