Jezička laboratorija – mesto gde se stvara čarolija

0
82

Samo u Beogradu ima 56 registrovanih škola stranih jezika. Sudeći po ponudi, moglo bi se zaključiti da je i potražnja velika. Svaka škola stranih jezika ima svoj jedinstveni pristup i način na koji radi sa polaznicima. Ono što Jezičku laboratoriju razlikuje jeste da ona nije klasična škola stranih jezika.

Jezička laboratorija je mesto gde se stvara čarolija.

Kreator koncepta Jezičke laboratorije je Jelena Došen, majka dva dečaka i profesor španskog jezika. Ova rođena Beograđanka je obrazovanje stekla na osnovnim studijama španskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Vitoriji (Universidad del País vasco), a master na Institutu za primenjene studije u Malagi. Tokom studija je radila u oblasti turizma i ugostiteljstva da bi po povratku u Beograd bila angažovana na mestu saradnika u nastavi, na katedri za iberijske studije na Filozofskom fakultetu. Takođe je svoja stečena jezička znanja delila i na diplomatskoj akademiji Koča Popović,  kao i u internacionalnoj školi u Beogradu.

Nakon 8 godina života u Španiji, Jelena je shvatila na koji način želi da podeli svoje znanje sa drugima. Jezička laboratorija je, pre svega, mesto kreativnog razmišljanja, igranja i učenja španskog jezika i kulture. Pristup laboratoriji imaju deca mlađa od 7 godina, ali i školarcima i odraslima je ulaz ponekad dozvoljen.

Ova svestrana mama je iskustvo u podučavanju stekla tokom rada sa decom koje imaju poteškoće u učenju, nakon čega je odlučila da se posveti pedagoškom radu.

Njen moto je biti profesor ne znači samo prenositi znanje i inspiraciju na decu, već usvajati znanja i veštinu od dece.

Jelena neguje višegodišnju saradnju sa španskom i argentinskom ambasadom u Beogradu, radeći kao freelance prevodilac za španski jezik. Takođe se bavi prevođenjem španskih književnih dela na srpski jezik. Pobornik je zdravog života, izučava Tai Chi i uživa uspremanju  kolača.

Program koji Jezička laboratorija primenjuje obuhvata učenje španskog jezika kroz običaje, kulturu, ples, muziku, hranu, književnost i igru. Program je namenjen svoj deci koja vole da izvode eksperimente, crtaju, plešu, kuvaju. Jednostavnije, svoj deci koja vole da budu deca.