Search for content, post, videos

5 trikova za izbor savršene maturske haljine

izbor za savršenu matursku haljinu

Maturska haljina je jedan od važnih faktora za uspešno matursko veče, pa zbog toga zaslužuje da joj se posveti posebna pažnja. Matursku haljinu nije lako izabrati, jer model mora da ispuni nekoliko kriterijuma kako biste bili zadovoljni svojim izborom. Zbog toga smo posvetili naredne redove trikovima za izbor savršene maturske haljine.

izbor savršene maturske haljine

#1 Proverite kompletnu ponudu haljina. Ali zaista!

Kako biste odlučili koja je prava haljina za vas, neophodno je da imate širi uvid u to šta se nudi kada su svečane kombinacije u pitanju. Prodaja haljina za maturu se vrši i preko interneta, pa je ovo odličan način da pregledate razne modele iz sopstvene fotelje.

Zahvaljujući brojnim opcijama poručivanja haljine po meri, svoju viziju možete nabaviti u samo nekoliko klikova. Ipak, ne bi bilo loše da sa drugaricama prošetate po buticima ili šoping centrima za koje znate da nude svečane haljine. Prednost je što na ovaj način haljinu možete isprobati odmah i na licu mesta znati da li ste napravili izbor savršene maturske haljine.

#2 Birajte haljinu prema telesnoj građi

Da se izbor savršene maturske haljinene bi pretvorio u nervozu jako je važno da se vodite svojom realnom telesnom građom. Svako od nas ima neki svoj, unikatni model haljine. Gotovo kao otisak prsta – jedinstvenu građu i, uopšte, stav. Zaboravite modele koji vam se samo sviđaju, ali vam i ne stoje.i Krenite u potragu za vašom savršenom maturskom haljinom.

Obratite pažnju na svoju figuru i odredite koji su to delovi tela koje smatrate izuetno lepim, a koje biste želeli da ne ističete. Da, i to je moguće. Apsolutno svaka osoba ima neki poseban adut, bilo da je reč o uskom struku, lepo oblikovanim nogama ili visini.

Ukoliko želite da istaknete noge, birajte kratke haljine, ili one duže koje imaju visok šlic. Struk ćete odlično istaći pojasom ili trakom. Lep dekolte može doći do izražaja u svakoj otvorenoj varijanti haljine, koja bi u tom slučaju trebalo da bude dugačka. Prvi korak ka elegantnom izgledu je haljina po meri i građi, pa ispoštujte ovo pravilo pri odabiru iste.

#3 Budite glamurozne i elegantne

Ovo je idelana prilika da istaknete svu vašu ženstvenost, pa se potrudite da izaberete zaista svečan model koji ne mora po svaku cenu da bude primenjiv u svakoj prilici. Glamur podrazumeva i nešto svečaniji nakit, jaču šminku i specijalnu frizuru. Kad  sve ovo iskombinujete, bićete oduševljeni svojom slikom u ogledalu.

Svaki detalj koji birate, bilo da je reč o bisernoj ogrlici ili velikoj sjajnoj šnali u kosi, pokušajte da uklopite sa celokupnim stajlingom. I najsjajniji detalji mogu izgledati loše ako se prirodno ne uklapaju u sliku koju “emitujete”. Ukoliko birate upečatljiv nakit, onda izbegavajte detalje u kosi. Haljina sa karnerima u nekoj jačoj boji svakako podrazumeva blaže nijanse torbe i cipela, dok jako istaknute i usne i oči takođe treba izbeći.

Pokušajte da dozirate svaki dodatak. The less is more, rekla je čuvena modna kraljica. Pažljivo birajte i kombinujte ono što želite da istaknete. Elegancija zahteva osećaj za meru i prirodnost, pa nikako ne forsirajte detalje koji su napadni ili nepraktični, samo zato što znate da su trenutno u modi. Sve ono u čemu se osećate dobro vam lepo stoji.

#4 Udobna haljina je pola dobrog provoda

Iako je udobnost haljine tek četvrti ili peti kriterijum kad je u pitanju izbor savršene maturske haljine trebalo da razmislite i o ovom faktoru. Prirodno je da nas haljine na prvi pogled osvoje svojim raskošom, ali isprobajte modele i prošetajte malo u njima. Koliko god dobro izgledali, nećete se lepo osećati ukoliko vas bilo šta steže, žulja, bode, grebe. Poenta maturske večeri je dobar provod, pa ne bi trebalo da ga žrtvujete samo zbog “sviđa mi se ova haljina”.

Ukoliko ste pronašli udobnu haljinukoja koja ima i šlep, obratite veću pažnju. Ovaj detalj fenomenalno izgleda na fotografijama, ali kad se poziranje završi a plesni podijum napuni, mogle bi da nastanu komplikacije. Devojke na svečanostima često biraju haljine čije delove moraju da pridržavaju rukom. Ukoliko zasita želite šlep, proverite koji modeli pružaju mogućnost skidanja ovog dela. Radije izaberite takvu haljinu, jer vas provod neće čekati dok vi odete da se presvučete.

#5 Budite drugačije

Trendovi umeju da stvore kontraefekat. Ne plašite se da kupite haljinu koja je potpuno drugačija od svega što su vaše drugarice zamislile. Tako udovolavatei svom ukusu, a istovremeno ćete biti i vrlo originalni. Sve boje, neobični dezeni i detalji su apsolutno dozvoljeni. Ali, vodite računa o tome kako ih uklapate i sa čime ih kombinujete. Čuvena rečenica kaže da su trendovi prolazni dok je stil večan. Važi i u ovom slučaju.

Ukoliko ste izabrali svoju matursku haljinu, nedostaje još samo da uklopite i ostale detalje uz nju.To svakako predstavlja lakši posao. Matursko veče je poseban događaj, iz više razloga,  pa u skladu sa tim pristupite i pripremama.