Search for content, post, videos

Kako da saznate koji je vaš podznak u horoskopu?

Možete saznati vaš podznak, odnosno vaš izlazeći znak ako znate vreme i mesto vašeg rođenja. Pozicija Sunca na nebu će biti označena na vašem horoskopu, pa prema tome veoma lako možete doći do saznanja o tome koji je vaš podznak.

podznak

vestina zvana astrologija

U rano jutro, kada Sunce izlazi nad horizontom, istovremeno izlazi i nad šiljkom prve kućice horoskopskog kruga. Dva sata kasnije, oko 8 ujutru, kada je Sunce već više, dostigne šiljak dvanaeste kućice. U podne, Sunce će biti na najvišoj tački neba, iznad desete kućice. A na zalasku, oko 6 sati uveče, Sunce će biti na zapadnom horizontu, malo ispod šiljka sedme kućice. Svakoga dana, Sunce putuje preko svih dvanaest kućica. Ako ovo poznajete, umećete da odredite svoj podznak.

Pročitajte ovde koja reč povezuje sve horoskopske znakove

Astrolog će vaše Sunce postaviti u kućicu koja odgovara vremenu i mestu vašeg rođenja (mesto rođenja je važno zbog meridijana koji su sastavni deo trenutka vašeg rođenja). Ukoliko ste na primer, rođeni u 11 časova pre podne, vaš astrolog će smestiti Sunce na sredinu desete kućice (koja obuhvata vreme oko 10 časova pre podne).
Počnite da crtate točak horoskopa tako što napravite krst u sredini kruga. Krst je povučen preko šiljka prve, desete, sedme i četvrte kućice. To jest na pozicije Sunca na izlasku, u podne, na zalasku i u ponoć.

Sada svaku četvrtinu kruga podelite na tri jednaka dela i označite vreme dana koje određuje svaka sekcija. Sekcije vašeg horoskopa označite brojevima od 1 do 12, počevši od prve kuće. Smestite Sunce u sekciju vašeg horoskopa koja sadrži vreme vašeg rođenja. Da biste saznali koji je vaš podznak, upišite još vaš horoskopski znak na šiljku kućice gde se vaše Sunce nalazi, a onda kompletirajte zodijak napravivši novi krug sa kućama, jasno u smeru kazaljki na satu.

(Primer: vreme rođenja je 11:30 pre podne, horoskopski znak Ovan.)

To znači, Sunce je u desetoj kućici, koja sadrži dva sata između 10 časova i podneva. Upišite Ovan na šiljku desete kućice i nastavite da smeštate zodijačke znake okolo šiljaka u smeru kazaljki na satu. Izlazeći znak u tom horoskopu će biti Rak. Podznak, Rak.

podznak

tocak

Predlažemo vam određene interpretacije svakog izlazećeg znaka:

Izlazeći znak Ovna označava ljude koji obožavaju svoju nezavisnost. Ambiciozni su, tvrdoglavi i impulsivni.
Ljudi u znaku Bika su samosvesni i istrajni. Pažljivi su i imaju sposobnost da završe sve poslove koje započnu.
Osobe u znaku Blizanaca vole nove ideje i puni su energije. Radoznali su i vole putovanja u nepoznate krajeve.
Ako vam je izlazeći znak Rak to znači da ste senzitivni, puni emocija i dobrog raspoloženja. Imate izuzetno bogatu maštu.

Lavovi su nezavisni, poverljivi, ali i dobri govornici. Dobre su naravi, ljubazni i plemeniti.
Device su mislioci, skromni i vrlo osetljivi na sve što se dešava oko njih. Dobri su radnici, obraćaju pažnju na detalje i trude se da sve što urade bude perfektno.
Osobe u znaku Vage vole čistoću, red i ljubaznost. Uživaju da upoređuju stvari i vrlo su naklonjeni umetnosti.
Škorpije su odlučne, lukave i pune snage. Po prirodi su znatiželjne.
Ako vam je izlazeći znak Strelac onda ste otvoreni, puni nade i imate smisla za humor. Volite nove ideje i nova mesta prebivanja.

Ako ste u znaku Jarca, odlikuje vas brižljivost i praktičnost. Volite da planirate unapred i dugoročno. Duboko ste svesni svoje lične odgovornosti.
Vodolije su filozofi, nezavisni i sve vole da rade na svoj način.
Izlazeći znak Ribe utiče da su ove osobe sposobne za ljubav, iskrene su i simpatične. Teško ih je impresionirati, a ponekad su neumorni u radu i zahtevaju puno pažnje. Osnovnom horoskopskom znaku, kada dodate podznak, dobijate jednu kompletnu sliku vaše ličnosti pod zvezdanim aspektima.

I to nije sve. Tu je znak i podznak, ali svaka kuća i svaka planeta u vašem natalu ima svoju autentičnu “priču”. Knjigu o vama.