Iv Sen Loran i 8 sjajnih saveta za bolji stil

0
140
Iv Sen Loran i 8 sjajnih saveta za bolji stil
Iv Sen Loran
Iv Sen Loran

Modni anarhista i femenista, Iv Sen Loran oblači svoje muze u smokinge, pantalone i prozirne bluze. Da, kreator koji je izmislio trapez haljinu i safari stil odevanja. Jedini koji, zapravo, zna šta činiti sa naramenicama. U njegovim kreacijama se žene osećaju slobodno i sigurno u sebe. To je garderoba koja vam dozvoljava gotovo sve poze prilikom sedenja, ali vam pritom nimalo ne oduzima ženstvenost. Srž svog shvatanja stila je pretočio u 8 saveta, a mi vam ih donosimo.

1. Da bi izgledala lepo, ženi je potrebna crna, ravna  suknja, crna bluza i muškarac da je voli.

Iv Sen Loran veruje da je crna boja trijumf elegancije. Njegova modna pobeda se ogleda u tome što je od crne napravio svakodnevnu boju. Danas je ona univerzalna u svim vrstama odeće.

2. Čak i najprefinjenije ruho treba kap parfema. To je ono što zaokružuje savršenstvo i daje određenu količinu šarma i privlačnosti.

Kreator nije preferirao velike komade nakita. Njegov omiljeni asesoar su bile velike naočare sa crnim ramom. Njegova preporuka za stilski završetak odevne kombinacije su uvek bile sunčane naočare i parfem.

3. Često sam govorio da bih voleo da sam izmislio farmerke.

Iv Sen Loran ih je potpuno obožavao. One imaju izraz, skromnost, stil, seksipil, jednostavnost. Farmerke imaju sve što vam je potrebno. Samo pronađite model koji vam odgovara. Ništa ne stoji tako dobro kao dobre farmerke.

4. Ženske pantalone treba da budu ženstvene, da odgovaraju obliku tela. Da sakriju nedostatak i naglase lepotu.

Iv Sen Loran je bio među prvima koji je tradicionalno muške delove garderobe prilagodio ženama. On je proveo nekoliko godina pokušavajući da pokaže svetu da je žena u pantalonama privlačna isto koliko i u suknji. Pantalone prilagođene figuri u kombinaciji sa bluzom, po njegovom mišljenju, naglašavaju ženstvenost.

5. Moda dolazi i prolazi, ali stil je večan.

Osećam fizičku bol kada vidim ženu koja je postala žrtva mode., izjavio je jednom prilikom. Svakodnevni život nije isto što i modne revije. Stil pojedinca su njegove karakteristike prikazane kroz garderobu.

6. Zadivljujuća haljina je elegantna samo kada se ne može obući dva puta.

Iv Sen Loran je savetovao ljude da ne štede novac za garderobu ukoliko idu na neki zaista poseban događaj. Osećaj udobnosti i sjajan izgled su za njega bila zlatna pravila.

7. Najlepša ženska šminka jeste njena strast. Ali, kozmetiku je lakše kupiti.

Jedna od njegovih najpoznatijih izjava je : Najlepša haljina koju žena može da nosi jesu ruke muškarca kog voli. Ali, za one koje nisu imale sreće da pronađu ovu sreću, ja sam ovde. Dizajner je insistirao na tome da je besmisleno tražiti sreću u tom obliku ljubavi koja je konfliktna i prolazna. Pravilno odabrana garderoba i lična nega su, po njegovom mišljenju, dve stvari koje mogu voditi do istinske, dugotrajne ljubavi.

8. Tokom godina sam naučio da je najvažnija stvar u vezi haljine – žena koja je nosi.

Iv Sen Loran je bio ljubitelj umetnosti, u svim njenim oblicima. Čovek koji je ujedinio francusku modu i svetsku kinematografiju je verovao da nije samo važno da nosite odeću, već da budete pojedinac koji teži savršenstvu. Odeća mora da se podredi ličnosti žene, a ne obrnuto.