Search for content, post, videos

Isplanirajte letovanje na vreme

Sledeće letovanje deluje daleko, ali ga treba na vreme planirati iz više razloga. Kada jednom uvidite sve prednosti, ovako ćete planirati svaki odmor svako putovanje jer to štedi vreme, novac i omogućava da se ispune čak i najveći snovi na jednostavan način.

Jedan od problema je nedostatak novca, koji kada se na vreme planira lako prevaziđe uz pomoć oročene štednje kao jednog od odličnih načina da se prevaziđu sve poteškoće vezane sa finansijama.

Letovanje ne mora biti skupo

Bilo da želite da posetite neke od susednih zemalja ili da otputujete na daleki Zanzibar, sve se može realizovati i ne morate birati jeftine destinacije da bi imali povoljno letovanje.

Prvo pravilo planiranja svakog putovanja jeste da se planira na vreme i što ranije. Sve turističke agencije već sada imaju ponudu za letovanje 2023. i to po povoljnim cenama i uz velike uštede.

Samo oni najmudriji već sada zakazuju termine i obezbeđuju smeštaj u nekom od luksuznih letovališta jer će biti povoljniji aranžman za nekoliko stotina evra po osobi što je velika ušteda kada se planira za više osoba.

Turističkim agencijama odgovara da rasprodaju pakete na vreme, bukiraju karte i rezervišu smeštaj iz prostog razloga što i oni dobijaju popust  na svakom ovom mestu za rane rezervacije.

Umesto da letujete u Španiji ili nekom drugom Evropskom gradu, izaberite Sejšele, Kubu, Maroko, Maldive…i otputujte mnogo povoljnije nego što je to ikada bilo moguće. Ispunite svoje davno sanjane snove.

Oročena štednja – najbolji način da finansirate letovanje

Oročena štednja je odličan način da se finansira letovanje koje će se realizovati kroz 10ak meseci.

Štednja na duži rok u bankama donosi najvišu kamatu pa je zato oročena štednja odličan način čuvanja novca i njegovog preusmeravanja na trošenje onda kada to vama zatreba.

I upravo zato što znate datum letovanja, sa oročenom štednjom možete ostvariti maksimum jer znate kada će vam biti potrebna i onda je podižete neposredno pred letovanje.

Moguće je da na ovaj način nećete skupiti dovoljno za putovanje, ali možete finansirati neki njegov deo ili imati dovoljno za trošak i uživanje tokom odmora. Na vreme mislite o tome i planirajte odmor tako da ispunite san i prođete izuzetno jeftino.

Na isti način organizujte i ostala putovanja

Ako želite da na proleće posetite neku Evropsku prestonicu, otputujete u susedne zemlje, posetite naše planine, banje i odmarališta…na vreme planirajte oročenu štednju koja će doneti prikupljanje novca uz najlakše izdvajanje, samo onda kada postoji raspoloživi višak.

Na ovaj način nisu potrebni nikakvi krediti ili je njihov iznos dosta manji, a s’obzirom da je dugoročno planiranje neizvesno, oročena štednja će sačuvati novac i za neke druge troškove čak i ako se putovanje iz nekog razloga ne realizuje.

Banka čuva novac ne samo kroz fizičko obezbeđenje, već i zato što banka daje kamatu koja uvećava iznos i koja varira od valute u kojoj se štedi.

Ako se planira putovanje u inostranstvo, bilo bi odlično da postoji i oročena štednja u dinarima, ali i stranoj valuti zemlje u koju putujete. Ovako dodatno štedite i na tome što nemate kursnu razliku, ali i kroz raspoređivanje troškova pa će za sve biti sasvim dovoljno novca.

Sa druge strane, kada se putuje u našoj zemlji dovoljno je imati oročenu štednju u dinarima, a pošto ona donosi i najvišu kamatu, klijent će zaraditi najviše.

Nije kasno ni da planirate odmore u 2024. godini!

Kada se sve uzme u obzir, jasno je da je planski odvajana štednja uvek bolja nego nespremno čekanje nekih budućih rashoda.

Upravo iz tog zaključka proizilazi zaključak da već sada možete planirati odmore i za neke od narednih godina. Ne morate znati destinaciju, ali možete da odvajate novac na oročenu štednju koja će doneti još veću kamatu i veću zaradu u godinama koje slede.

I, isto tako, ako se ne otputuje novac se ne mora namenski ulagati već se može potrošiti za najrazličitije namene.

Kakve god bile prilike i kakvo god bilo vreme, i sledeće godine ćemo ići na odmor, u našoj zemlji ili inostranstvu.

Sada je pravo vreme da se to isplanira, prijavi i rezerviše, ali i da se kroz oročenu štednju obezbedi novac za finansiranje putovanja. Tako se pravilno planiraju budući troškovi i pronalazi dovoljno novca za sve redovne i vanredne troškove koji se mogu javiti.