Gde ste vi “gospodo novinari” dok naša deca osvajaju medalje

0
87
Gde ste vi

Gde ste vi “gospodo novinari” dok naša deca osvajaju medalje na svetskim takmičenjima u nauci. Nije ovo prvi, a bilo bi divno kada bi bio poslednji put, da se gotovo niko od vas nije osvrnuo na našu zlatnu decu. Da nije onog minimalnog broja budnih da podele putem društvenih mreža vest o neverovatnom uspehu naše dece na 25. internacionalnoj konferenciji mladih naučnika – svetskom takmičenju istraživačkih radova, gde su osvojili 10 medalja i jednu specijalnu nagradu, javnost o tome ne bi bila obaveštena! Ove godine se to takmičenje održalo u Beogradu.

novinari
novinari danas

Ali zato, zahvaljujući vama “gospodo novinari” dostupno nam “stručno” mišljenje raznih  devijantnih estradnih umetnica, od kojih je jedna čak bila zajedno u programu sa predsednikom države, a sama – razume se, nije ni primaći na intelektualnom, obrazvnom, estetskom, moralnom, emotivnom ili bilo kom drugom nivou ovoj deci. Toj deci koja su blistavi umovi, koji sa svojih 19 godina itekako imaju šta da kažu i pokažu. Čije bi mišljenje onaj zdravi i normalni deo Srbije itekako voleo da čuje.

Čije bi mišljenje trebao da uvaži i sam Ministar obrazovanja, da ih nagradi i postavi pitanje, šta im je to potrebno da i dalje tako napreduju, a da pritom ne sanjaju kako će brže bolje napustiti svoju otadžbinu. Svi ćute kao zaliveni – uokvireni svojim lažnim diplomama, zajedno u rijaliti kolu sa praznim ljudima punjenim silikonom i glupostima, predstavljajući našoj deci taj devijantni put kao onaj dobitni.

Ne, ministarstvu obrazovanja je najvažnije da seksualno “vaspitanje” uđe u škole te da našu decu, preko takvog jednog krajnje imecilnog programa, dovedu u građansko stanje svesti. Ili bolje reći u stanje polusvesti, kako bi se njima lakše manipulisalo.

Današnjica javne scene je okupana pačijim ustima, plastičnim pozadinama i poprsjem, veštačkim trepavicama, obrvama, kosom i praznim glavama, koje besomučno iskaču sa svih strana medijskog prostora.

Isto tako, zahvaljujući vama “gospodo novinari”, ljudi su se privikli jednako na morbidne i vulgarne naslove i sadržaje, unižavajući tako kolektivnu svest, oterali ste najbolje na marginu medijskog prostora. Niko se nije udostojio da slika, ne samo ovu decu, nego ni mnoge pre njih, koji su blistali bistrinom i sposobnošću po svetu, ali ste nas dobro obavestili o tome kome je otpala štikla, eksplodirali silikoni i kako čija zadnjica izgleda u kupaćem.

Komentarišete lepotu? Ne “gospodo novinari”, prenosite slike iz poznatih operacionih sala plastičnih hirurga. Ruglo etičko i estetsko, to ste vi i vaša slika Srbije. Nelečeni kompleksi niže vrednosti, nažalost, i lepo ste se sreli jedni sa drugima. Estrada na političkom, zabavnom i (ne)obrazovnom programu.

Da li znate “gospodo novinari” da je jedan od momaka, inače osvajač zlatne medalje iz oblasti biologije na ovom svetskom takmičenju, Todor Cvetanović, skromno rekao za sebe da je tek delić celog tima. On je zbog toga što nismo objavili sva imena nagrađene dece, sugerisao da objavimo i imena njegovih drugara koji su isto tako postigli ogroman uspeh na ovom takmičenju.

Da li znate da takva deca, pametna i plemenita žive i rastu oko nas?! Ako niste do sada znali, evo vam informacija “gospodo novinari”, pa Vi birajte starlete i ostali rijaliti idiotluci ili ova divna, genijalna deca. Jer ste Vi isto tako odgovorni za stanje društva koje ostavljate svojoj deci!