Gde je najbolja svirka u Beogradu?

0
96
Gde je najbolja svirka u Beogradu?

Beograd je grad poznat po živahnom noćnom životu i muzičkoj sceni, sa velikim brojem klubova, barova i kafića u kojima se održavaju koncerti i nastupi poznatih kako domaćih, tako i stranih umetnika. Kao rezultat toga, Beograd ima izuzetno raznoliku muzičku scenu, koja obuhvata sve vrste žanrova i stilova, od džeza i bluza, preko roka i hevi metala, do elektronske i pop muzike.

Kada su u pitanju žive svirke u Beogradu, ovaj grad može da ponudi neverovatno veliki izbor najboljih svirki i koncerata u ovom delu Evrope, koji je stavio Beograd na kartu evropskih i svetskih muzičkih metropola.

Gradska kafana Beograd

Gradska kafana je popularno mesto među svim generacijama za uživanje u kvalitetnoj muzici i živim nastupima domaćih muzičara. Ova kafana je poznata po opuštenoj atmosferi i autentičnom ambijentu koji podseća na tradicionalne beogradske kafane iz prošlosti. U Gradskoj kafani se mogu čuti najrazličitiji izvodjači narodne i zabavne muzike. Ova kafana je poznata po tome što okuplja veliki broj ljubitelja narodne muzike i organizuje  tematske večeri uz živu svirku. Možda i najbolje svirke u Beogradu se dešavaju upravo ovde. Gradska kafana nudi širok izbor hrane i pića, uključujući tradicionalna srpska jela i specijalitete.

Skriveni Beograd za ljubitelje džeza, roka i hevi metala

Za poklonike džeza, Beograd nudi nekoliko popularnih lokacija, uključujući Jazz Club Bitefartcafe, gde možete uživati u živim nastupima domaćih i međunarodnih džez umetnika, kao i u prijatnoj atmosferi i velikom izboru tradicionalnog pića i koktela. Još jedna popularna destinacija je Jazz Bašta, koja se nalazi u prelepom ambijentu Kalemegdanskog parka i nudi ne samo džez muziku, već i raznovrsnu hranu i piće.

Za ljubitelje jačeg zvuka, Beograd može da ponudi razne klubove i pabove, kao što su klub Gun, Elektropionir, Kuglaš, Atom akademija i Božidarac koji su poznati po svojim živim nastupima i koncertima sa domaćim i stranim bendovima. Pored toga, postoji i veliki broj manjih prostorija, poput KC Grad i Klub festa, koji često organizuju intimnije koncerte sa neafirmisanim bendovima.

Za svakog po nešto

Za one koji vole elektronsku muziku tu su Drugstore Beograd, 20/44 i Barutana, koji su poznati po nastupima uživo i zabavnom programu sa raznim vrstama elektronske muzike. Ovi klubovi nude širok izbor žanrova, uključujući tehno, house, drum and bass i mnoge druge.

Za ljubitelje klasične muzike, Kolarac i Madlenianum umeju često da ugoste domaće i strane klasične muzičare i orkestre. Ovi prostori nude širok izbor klasične muzike, uključujući operu i balet.

Pored navedenog, tu je i jako veliki broj manjih klubova i lokala kao što su Ljubimac, Berlin Monroe i Gnezdo Bar, koja su savršena za drugačiju muzičku ponudu i opuštenu atmosferu. Ova mesta često organizuju žive nastupe lokalnih bendova i izvođača, a posebno su popularna među mladima i alternativcima.

Beograd – grad festivala

Beograd nudi i veliki broj festivala i događaja koji se organizuju tokom cele godine, a koji privlače posetioce iz celog sveta. Svirke na Beogradskim festivalima su daleko najpoznatije u regionu, a neki od najpopularnijih muzičkih događaja su Belgrade Beer Fest, Guitar Art Festival, Beogradski Jazz Festival, Upgrade Weekend, Festival kubanske muzike i plesa i mnogi drugi. Ovi festivali nude bogatu muzičku ponudu, uključujući izvođače iz celog sveta.

Za one koji vole da istražuju muzičku scenu Beograda, preporučuje se poseta nekoj od poznatih muzičkih radnji i knjižara kao što su Multimedia Music, Iugoton i Zepter Book World. Ova mesta nude veliki asortiman muzičkih CD-a, vinila i drugih izdanja, a često organizuju i žive nastupe lokalnih bendova i muzičara.

Beograd je svetska metropola sa bogatim noćnim zivotom, koji privlači posetioce iz celog sveta i nudi šarenoliku muzičku scenu, sa velikim brojem klubova, barova, koncertnih sala i manifestacija. Bez obzira koji žanr muzike volite, sigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašem ukusu i stilu.