Da li znate koliko košta najskuplja haljina na svetu?

0
20
Da li znate koliko košta najskuplja haljina na svetu?

Bez sumnje teško je i zamisliti cifre poput ovih što se nalaze na komadiću papira koji predstavlja cenu najskupljih komada odeće. Najskuplja haljina na svetu, košta otprilike ovoliko, evo nekih komada:

1.Maria Grachvogel “dragocena” haljina 1,8 miliona $

Napravljena je od najfinije svile sa preko 2000 utkanih dijamanata. Haljina je prikazana na reviji dizajnerke Marije Gračvogel a cifra koja je objavljena je samo cena koštanja izrade. Ne zna se tačno za koliko je prodat ovaj dragoceni komad garderobe.

najskuplja haljina
dragocena haljina

2.Crni dijamant Debbie Wingham 5,5 miliona $

Ovu haljinu je britanska dizajnerka Debi Vingam predstavila na nedelji mode u Kijevu. Okićena je sa 1000 crnih i belih dijamanata, izrada je trajala pola godine. Haljina je teška 13.3 kilograma, tako da ukoliko je kupite, bolje nemojte da stajete na vagu dok je nosite.

najskuplja haljina
crni dijamant

3.Dijamantska haljina Scott Henshall 9 miliona $

Dizajn haljine je inspirisan paukovom mrežom, što je čini veoma lakom obzirom na to da na sebi ima preko 3000 dijamanata. Haljinu je 2004. godine nosila pevačica Samanta Mumbaj na premijeri filma Spajdermen.

najskuplja haljina
dijamantska haljina

4.Debbie Wingham “Abaya” haljina 17,5 miliona dolara

Ovo je najskuplja tradicionalna  haljina, napravljena za žene muslimanske veroispovesti. Druga po redu haljida na listi najskupljih dizajnerke Debi Vingamt. Haljina je dizajnirana i napravljena u Dubajiu a na njoj ima 2000 utkanih dijamanata, među kojima su i crveni dijamanti koji važe za najskuplje i najređe na svetu. Na pojedinim delovima haljine takođe ima i 14-okaratnog zlata.

najskuplja haljina
abaya