Da li hodate po kući bosi ili u sobnim papučama?

0
64
Da li hodate po kući bosi ili u sobnim papučama?
bosi ili u sobnim papucama
bosi ili u sobnim papucama

Hodate bosi ili u sobnim papučama? Evo šta to govori o vama:

U antičkoj Grčkoj, koja je bila izuzetno bogata kultura, hodanje bosim stopalima je predstavljalo vid terapije. U vojnim školama je takvo hodanje bilo deo obuke. Plutarh je zapisao da je filosof Sokrat hodao bos sa ciljem da izoštri misli, što je zahtevao i od svojih učenika. Zapisano je da je pesnik Horacije izlečen od teške bolesti tako što je deo terapije u sebi sadržao – hodanje po kamenju. Bez obuće su voleli da budu i Džon Lok i Henri IV.

Organizam je samoregulatorni sistem koji samog sebe najbolje dijagnostikuje i leči. Na dlanovima i stopalima, pored toga što se nalazi najveći broj kostiju, nalazi se i najviše termoreceptora. Moderno doba je donelo to da ne možemo sebi priuštiti hodanje bez obuće. Neke drevne kulture tvrde da se najbolji kontakt sa prirodom ostvaruje baš u direktnom dodiru sa istom. To se postiže tako što dlanovima i stopalima dodirujemo travu i zemlju, naše izvorište. Zemljina energija chi, u tradicionalnoj kinekoj medicini i prana u ajurvedi se najbolje kanališu kroz naše telo ukoliko hodamo bosi. Nauka je dokazala da Zemljini elektroni neutrališu slobodne radikale u našem telu. Stoga je i toliko dobar osećaj kada dodirujemo kožom travu i zemlju. Takođe, postoje naučni dokazi da ljudsko telo ostvaruje direktan kontakt sa Zemljinim magnetnim poljem ukoliko se kreće bez obuće.

A šta Astrologija kaže na ovu temu? Pripadnici grupe zemljanih znakova (Bik, Devica i Jarac) su veoma realni tipovi ljudi, vole da čvrsto stoje sa obe noge na zemlji i najčešće hodaju bosi. Uglavnom imaju i strah od letenja. Jednostavno, ne vole da ih bilo šta odvaja od Izvorišta. Ukoliko volite da se krećete u kući bez obuće verovatno imate neke od ovih osobina.

Ako pripadate onoj drugoj grupi koja ne može ni da zamisli dan u kući bez sobnih papuča najverovatnije ste sanjalica ili vizionar. Imate visok nivo empatije ili naprosto, više volite da gledate u budućnost. Skloni ste maštanju i  bežanju od realnosti. Vaše sobne papuče su vaš štit.

I sanovnici imaju svoje tumačenje hodanja bez obuće. Ukoliko vidite nekog da hoda bos to označava da ćete se vrlo brzo rešiti nekog tereta i brige koju dugo nosite. A ako vi hodate bosi – sanovnik vam poručuje da ste se rešili nekog velikog straha.